Acuzaţii privind modul în care se face distribuţia fondurilor în judeţul Vrancea

Grupul consilierilor judeţeni PSD VRANCEA acuză conducerea judeţului de lipsa de transparenţă, abuz în serviciu şi alocări bugetare după preferinţe.

„În simulacrul de ședință de astăzi, președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, nici măcar nu a avut bunul simț să întrebe dacă există observații pe marginea bugetului, în forma propusă de el, și a supus la vot proiectul de hotărâre fără a da cuvântul niciunui consilier” , acuză PSD VRANCEA.

Ca să nu mai spunem că acel proiect de hotărâre avea aviz negativ din partea Comisiei de Buget, lucru pe care a omis să îl aducă la cunoștință.
Este un abuz clar al președintelui Consiliului Județean care interpretează Codul Administrativ după bunul său plac și care hotărăște pentru cetățenii județului Vrancea de la un prezidiu prea înalt pentru capacitățile sale. Credem că măcar o dezbatere meritau și locuitorii județului. Sau poate nu mai prezintă interes pentru el, acum că are majoritatea la îndemână?
Nu știu de ce se mai obosește să convoace plenul Consiliului Județean dacă tot nu dorește să accepte măcar luările de cuvânt. Pumnul în gură pus astăzi consilierilor județeni denotă practici naziste, dictatoriale sau lașitate în fața unei dezbateri publice. Așa or sta lucrurile în PNL…
PSD nu a îndrăznit niciodată să refuze dreptul unui consilier județean la a lua cuvântul, indiferent de apartenența sa politică, sau al cetățenilor de a fi informați, mai ales când este vorba de bugetele localităților vrâncene, se mai arată în comunicatul PSD Vrancea.

Conducerea Consiliului Județean Vrancea, prin vocea preşedintelui Cătălin Toma, respinge acuzațiile ce i se aduc.

Alocările bugetare s-au făcut transparent, iar reprezentanții PSD nu și-au manifestat intenția de a lua cuvântul în plenul ședinței extraordinare, declară Cătălin Toma.


Consiliul Județean a decis ieri, prin vot, alocarea sumei de 27,1 milioane de lei celor 73 de unități administrativ teritoriale (UAT-uri) din județul Vrancea, bani din fondul aflat la dispoziția administrației județene constituit din cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa în anul 2021, precum şi sumele defalcate din TVA și impozitul pe venit previzionat pe anii 2022 – 2024.


Alocarea fondurilor s-a făcut pentru susținerea cheltuielilor de funcţionare în acest an, dar şi pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare locală şi de infrastructură, mai declară Toma.

Acuzațiile unor consilieri județeni PSD, în sensul că președintele Consiliului Județean, Cătălin Dumitru Toma, nu le-ar fi dat cuvântul în timpul ședinței nu sunt reale. La solicitarea expresă a șefului administrației județene – ”Dacă sunt observații de făcut?” – (a se vedea imaginile VIDEO de pe pagina de Facebook a CJ Vrancea, de la minutul 2.45 și următoarele), consilierii județeni PSD nu au ridicat mâna și nu au intervenit sub nicio altă formă pentru a avea intervenții. A urmat supunerea amendamentului la vot, moment în care toți consilierii PSD au ridicat mâna pentru votarea acestuia, semn că sonorul a funcționat în cadrul ședinței.
În privința acuzațiilor privind repartizarea pe criterii politice a fondurilor, conducerea CJ Vrancea respinge categoric această insinuare făcută de consilierii județeni ai Partidului Social Democrat. Spre exemplificare, trebuie spus că Municipiul Focșani nu a primit fonduri în 2020, când administrația județeană era condusă de PSD, iar în acest an a primit fonduri.
Tot cu titlu de exemplificare: UAT-uri precum Andreiașu de Jos, Câmpineanca, Cîrligele, Fitionești, Gologanu, Milcovul, Slobozia Ciorăști, Vulturu, Vidra și Vintileasca, conduse de primari PSD, au primit sume egale sau chiar mai mari decât unele comune PNL, mai declară acesta.
În contextul în care alocările au ținut cont și de veniturile proprii care sunt previzionate a fi realizate de UAT-urile din Vrancea, conducerea Consiliului Județean Vrancea, prin vocea preşedintelui Cătălin Toma, recomandă consilierilor județeni PSD să urmărească mai atent activitatea și ședințele derulate de către administrația județeană, pentru a nu mai ieși public cu acuzații nefondate.

Ședința extraordinară a CJ Vrancea din 23 martie a.c. a fost transmisă LIVE și poate fi urmărită integral aici –> https://fb.watch/4qIlbJRY_i/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s