Pompierul lunii ianuarie 2021- Plutonierul adjutant şef Matei Florin

În orice situație de urgență, salvarea vieții este primordială, iar ”Pompierul lunii ianuarie 2021”, plutonier adjutant șef Matei Florin,  s-a pregătit continuu pentru a putea îndeplini cu succes misiunile la  care intervine. Având în vedere diversitatea acțiunilor gestionate de salvatori, încă din anul 2006, de când a intrat în rândurile pompierilor militari, subofițerul a acordat o importanță deosebită pregătirii profesionale. Astfel, s-a preocupat permanent să-și dezvolte cunoștințele, participând la mai multe cursuri. Din dorința de a fi cât mai bine pregătit în diverse  specialități a urmat: Cursul de pregătire în acordarea primului ajutor calificat privind efectuarea procedurilor de descarcerare și alte operațiuni de salvare, Cursul de carieră în specializarea căutare -salvare, Cursul de descarcerare la  autovehicule electrice și Cursul de conducere ambarcațiuni.

Cunoștințele acumulate asociate deosebitelor calități personale care-l caracterizează pe plutonierul adjutant șef Matei Florin, cum ar fi responsabilitatea, perseverența, curajul și devotamentul, l-au desemnat potrivit pentru ocuparea funcției de comandant de echipaj și conducător autospeciale la Secția de Pompieri Adjud. În această calitate, în data de 03 ianuarie 2021, plutonierul adjutant șef Matei Florin, a dovedit operativitate, precizie și gândire tactică, în coordonarea acțiunilor echipajului de descarcerare la un accident rutier produs pe raza localității Urechești, județul Bacău. În urma impactului dintre două autoturisme, au rezultat trei victime dintre care una rămasă încarcerată. Pentru gestionarea situației de urgență la fața locului au fost mobilizate 3 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud, care au intervenit cu 1 autospecială de descarcerare, 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială de intervenție. Echipajul de descarcerare, coordonat de plutonierul adjutant Matei Florin, a acționat rapid, și a reușit să extragă, prin îndepărtarea portierei din partea stângă, șoferul rămas blocat în autoturism, care prezenta multiple traumatisme  la membrele inferioare și torace. Pacientul a fost preluat de un echipaj al serviciului de ambulanță și transportat la spital. Ulterior, plutonierul adjutant șef Matei Florin a acordat ajutor echipajului SMURD, la preluarea unei persoane de sex feminin, aflată în partea dreaptă a șoferului, care acuza dureri la membrele inferioare. Misiunea a fost îndeplinită cu maxim profesionalism.

Cu toate că este conștient că meseria de pompier este una grea și riscantă, ”Pompierul lunii ianuarie 2021”, plutonier adjutant șef Matei Florin, declară cu mâna pe inimă că este singura meseria care l-a împlinit ca om.   ” Sunt dedicat în totalitate profesiei pe care am ales-o. Nimic nu se compară cu sentimentul pe care-l trăieşti atunci când salvezi o viaţă. Acesta a fost scopul pregătirii mele. Sunt deplin mulţumit că am reuşit şă dăruiesc şi altora din cunoştinţele şi experienţa mea.
Cooperes foarte bine cu colegii mai tineri şi mă bucur când îi văd dornici să înveţe.Chiar dacă de multe ori am păşit dincolo de limite pentru a înfrunta pericolul, am răspuns provocărilor şi m-am adaptat situaţiei. Le-am explicat şi colegilor că, nu întotdeauna ceea ce facem se învaţă la cursuri, însă, dorinţa de aţi face bine treaba trebuie să primeze.

Îmi amintesc o intervenţie din iunie 2018, când un cioban cu oile sale, a rămas surprins între ape pe o fâşie de pământ. Ca să le salvăm, am cărat în braţe zeci de oi, în timp ce ploua cu găleata. O altă intervenţie de viaţă şi de moarte, am avut-o la sfârsitul anului trecut, pe ambulanţa SMURD. Am fost trimişi la Coţofăneşti, judeţul Bacău, să salvăm un bărbat rănit în urma unui accident rutier. Când am ajuns acolo bărbatul avea membrul superior stâng amputat din umăr şi pierdea mult sânge. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă şi am reuşit, pe cât posibil, să oprim sângerarea. L-am predat unui echipaj de la serviciul de ambulanţă, venit în sprijin, care l-a transportat la spital.
Ar mai fi multe exemple de dat, dar noi, pompierii, suntem obişnuiţi să ţinem în suflet aceste întâmplări şi să ne alimentăm cu ele atunci când ne este greu. „Îmi place să cred că pompierii sunt oamenii faptelor bune, iar bunătatea este primul pas în tot ceea ce facem.”

Suntem bucuroși să oferim distincția ”Pompierul lunii ianuarie 2021” plutonierului adjutant șef Matei Florin, un om bun dar mai înainte de toate, un bun pompier.

Felicitări!

Sursa: ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s