Situaţie tensionată în Consiliul Local Focşani

„Mi-aș dori ca în cel mai scurt timp să inițiem o ședință de lucru și să punem pe hârtie toate proiectele viabile pentru orașul Focșani, iar pentru anul 2026 să realizăm în sfârșit câte un proiect, nu să le începem pe toate și să le abandonăm sau să le finanțăm din credite. Pentru că aceasta este problema principală, sunt foarte multe proiecte și apelăm la credite. Noi nu putem să fim de acord cu asta, să îndatorăm focșănenii pentru niște proiecte care nu au avut finalitate în anii trecuți și nu au putut fi realizate cu fonduri nerambursabile”, a declarat viceprimarul Alexandra Tătaru.

Domnul primar Misăilă nu se dezice. Dubla măsură se practică. Se profită de orice moment, orice ocazie, pentru a se arăta puțin cu degetul. Asta știe să facă cel mai bine echipa dumnealui (plătită din bani publici) și, cel mai probabil, așa s-a obișnuit de-a lungul timpului, că practica asta prinde mai bine. Să se manipuleze în interes personal, fără dorința de a se depăși un blocaj de care nu este deloc străin sau nevinovat. Majoritatea s-a schimbat, edilul nu. E grea colaborarea, ușoară doar dictarea. Îmi pare rău să constat asta.

Am fost prezentă la această ședință ca membru în comisia C.T.A.T.U. și am surprins momentul timid atunci, spre deosebire de cel scris acum, prin care a dorit să arunce vina pe consilierii PNL USR PLUS pentru proiectul PUG. Foarte urât, declară Alexandra Tătaru.

Am intervenit și am amintit domnului primar că în adresa oficială se specifică termenul limită de finalizare anul 2023, iar supunerea la vot în orice ședință se poate face printr-un proiect distinct, nu într-o listă de alte proiecte pe care suntem nevoiți să le votăm calup. Dacă e nevoie de hârtie, aducem noi, chiar mă angajez să plantez și 10 arbori.
Simplu, a spus Alexandra Tătaru într-o declaraţie!

Fara manipulare dar cu foarte multă implicare și transparență, comunicare și colaborare se poate depăși orice. Nu mai plângeți, domnule primar, este rușinos, continuă aceasta.

Ceea ce se întâmplă acum în Consiliul Local și în Primăria Focșani nu este tocmai ceea ce ne-am dorit, declara Corina Atanasiu- preşedinta USR Focşani.

Această situație politică ar trebui tratată mai degrabă ca pe o oportunitate. Fac apel pe această cale domnului primar Misăilă să ne domolim puțin și să ne calmăm, pentru că este timpul să ieșim din modulul de campanie electorală și să intrăm în modulul de construit. Oamenii s-au cam săturat de scandal și cred că suntem pregătiți să începem construcția, a mai spus Corina Atanasiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s