Din 8 martie, condiţii noi de călătorie din Marea Britanie

Începând cu data de 08 martie 2021, autoritățile britanice introduc un formular tip declarație pentru călătoriile internaționale din Anglia către alte state (cu excepția Irlandei, Insula Man si insulele din Canalul Mânecii), având în vedere restricțiile impuse în context COVID.

Transportatorii vor verifica dacă formularele au fost completate înainte de îmbarcare, fie la check-in (online sau la biroul de check-in), fie la poarta de îmbarcare. Pasagerii care nu au un formular valid li se poate refuza accesul la serviciul rezervat. Transportatorii vor fi, de asemenea, obligați din punct de vedere legal să afişeze pe site-ul lor web că formularul trebuie completat înainte de călătorie.

Poliția și-a intensificat prezența în porturi și aeroporturi în ultimele săptămâni. Ofițerii vor efectua verificări la fața locului și pot cere călătorilor să prezinte un formular completat. Va fi infracțiune dacă nu prezintă un formular completat, iar persoanele vor putea primi o amendă de 200 GBP.

Depasările internaționale din Anglia către alte state se pot realiza doar în situații limitate legate de muncă, voluntariat, educație, motive medicale sau de compasiune, nunți, înmormântări și evenimente conexe.

Formularul trebuie completat fie în format fizic, fie salvat electronic pentru a confirma călătoriile în străinătate dintr-un motiv permis legal!

Mai multe informații despre noua regulă accesați:
https://www.gov.uk/government/news/mandatory-form-for-international-travel-launched-to-prevent-illegal-trips

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s