O nouă variantă de coronavirus descoperită în UK

Science photo library

Oamenii de știință britanici au identificat o nouă variantă a coronavirusului în Marea Britanie, cu unele mutații potențial tulburătoare, se arată intr-un articol BBC:

https://www.bbc.com/news/health-56082573

B.1.525 apare similar cu varianta sud-africană care a determinat teste din ușă în ușă în zonele în care a fost găsit.

Cercetătorii de la Universitatea Edinburgh au descoperit până acum 38 de cazuri – 2 în Țara Galilor și 36 în Anglia – în probe care datează din decembrie.

A fost văzut în alte țări, inclusiv Danemarca, Nigeria și SUA.

Experții din Marea Britanie îl studiază pentru a înțelege ce risc prezintă.

Este prea devreme pentru a spune dacă ar trebui adăugat la lista „variantelor de îngrijorare” din Marea Britanie și dacă ar trebui să aibă loc testarea în masă. Deci, deocamdată, este o „variantă în curs de investigare”.

Prof. Ravi Gupta, de la Universitatea din Cambridge, este unul dintre oamenii de știință care sfătuiește guvernul cu privire la amenințările cu virusuri noi și emergente.

El a spus că B.1.525 pare să aibă „mutații semnificative” deja observate în unele dintre celelalte variante noi.

„Acest lucru este parțial liniștitor, deoarece putem prezice care este efectul lor probabil”.

Prof. Yvonne Doyle de la Public Health England (PHE) a spus: „PHE monitorizează datele despre variantele emergente foarte îndeaproape și acolo unde sunt necesare intervenții de sănătate publică, cum ar fi teste suplimentare și îmbunătățirea urmăririi contactelor.

In prezent nu exista nici o dovada ca acest set de mutatii cauzeaza boli mai severe sau transmisibilitate crescuta.

„Fii atent”
Una dintre aceste modificări pe care le are B.1.525 este o mutație numită E484K – întâlnită și în variantele din Brazilia și Africa de Sud – care poate ajuta virusul să se sustragă din unele sisteme de apărare ale sistemului imunitar ale organismului.

Alte modificări îl fac similar cu varianta „Kent” din Marea Britanie, despre care experții spun că este mai contagioasă decât versiunea originală a coronavirusului care a declanșat pandemia.

Îngrijorarea este că virusul se schimbă în diferite moduri şi ar putea să se răspândească cu ușurință și să scape de vaccinurile pe care deja le folosim în lupta cu Covid.

Cele actuale au fost concepute în jurul versiunilor anterioare ale coronavirusului, dar oamenii de știință cred că ar trebui să lucreze în continuare împotriva noilor variante care se văd acum, deși poate nu la fel de bine.

Prof. Gupta și colegii au efectuat teste în laborator și spun că mutații precum E484K reprezintă o amenințare pentru vaccinuri.

Oamenii de știință lucrează deja la noi vaccinuri care se potrivesc mai bine pentru noile variante, în cazul în care sunt necesare înainte de iarna viitoare.

Prof. Andrew Hayward, expert în epidemiologie la University College London, a declarat: „Din fericire, nu pare să se răspândească mai repede decât alte tulpini și este încă la niveluri foarte, foarte scăzute.

„Cu toate aceste variante, trebuie să fim cu atenție asupra lor pentru că nu știm ce vor face”.

Sursa: BBC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s