Începe şcoala în Vrancea -De luni, la școală sau se va învăța online, în funcție de rata de incidență

Tabelul cu rata de incidență pentru toate localitățile din România a fost publicat ieri la prânz, de Ministerul Educației.

Tabelul prezintă rata de incidență valabilă pentru vineri, 5 februarie și scenariul în care se încadrează acea localitate, din punct de vedere al desfășurării activităților școlare, localitățile fiind listate după județ/scenariu.

Conform datelor, la Cotești, deoarece rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori, respectiv 3,28 vor merge fizic la școală doar copiii din învățământul primar și preșcolarii, iar cei din ceilalţi ani de studiu vor învăța online.

În scenariul galben se situează 8 localități vrâncene: Câmpuri, Nănești, Vârteșcoiu, Boghești, Negrilești, Țifești, Bordești și Vizantea-Livezi. În aceste localități, vor veni la școală toți copiiipreşcolari şi elevii din învăţământul primar, precum și elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal. Ceilalți vor învăța în sistem on-line.

În restul localităților vrâncene, aflate în scenariul verde, elevii vor merge toți, la școală, respectând normele de protecţie.

Potrivit edupedu.ro, regulile agreate de Ministerele Educației și al Sănătății, stabilesc ca  școala să se desfășoare în fiecare scenariu astfel:

Scenariul 1
Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învățământ, cu
respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie.
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2
a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.
b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Scenariul 3
a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s