Control la un agent economic din Focsani- fabricant de produse ceramice

În cursul săptămânii trecute, în urmă unei sesizări înregistrate la Comisariatul Județean Vrancea al Gărzii Naționale de Mediu, o echipă de comisari s-a deplasat la un agent economic de pe raza municipiului Focșani, fabricant al unor produse ceramice. Sesizarea făcea referire la pulberile pe care societatea în cauză le emite în procesul tehnologic, pulberi care ajungeau până la proprietățile învecinate.

S-a constatat că agentul economic vopsește produsul finit, cabina de vopsit fiind prevăzută cu o instalație de reținere în apă a pulberilor rezultate, ulterior, nămolul rezultat în urma reținerilor de pulberi fiind reintrodus în procesul de producție. Praful provenea de la această cabină, neetanșeizată corespunzător.

Înțelegem cât de important este să funcționeze un agent economic în această perioadă dar, de asemenea, este foarte important ca activitatea acestuia să fie în armonie cu mediul înconjurător și să nu producă disconfort celor din jur.

De asemenea, considerăm că amplasarea unei locuințe în cadrul unei zone industriale, în apropierea unor societăți care pot genera disconfort, trebuie să fie nu doar voința și responsabilitatea proprietarului ci și a administrației publice locale.

Agentului economic mai sus amintit, i s-au lăsat în sarcină un set de măsuri care vizează remedierea deficiențelor instalației, inclusiv realizarea unei monitorizări a calității aerului prin laboratoare specializate.

Sursa: Garda de Mediu Vrancea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s