Amenzi pentru cei care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Nu parcați pe locurile de parcare rezervate pentru persoane cu dizabilităţi – au nevoie de ele!

Începând de pe 25 Iulie 2020, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare Pe cei care vor parca începând cu 25 iulie 2020,  pe locurile special destinate persoanelor cu handicap, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu dizabilităţi se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei, dar și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Deşi exista o lege, Legea nr. 448/2006 care prevedea că o astfel de faptă se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei și cu ridicarea mijlocului de transport parcat necorespunzător, acum, prin noua lege, nr. 145/2020, amenzile pe care le vor da polițiștii din trafic s-au mărit considerabil.

Tot începând de sâmbătă, anagajatorii care au salariați cu handicap vor avea noi obligații față de aceștia (acces la locuri de parcare speciale, program de lucru adaptat etc), pe care dacă nu le vor respecta vor putea fi sancționați cu până la 50.000 de lei.

Persoanele cu dizabilități vor putea alege între gratuitatea pe transportul public în comun și decontarea carburantului pentru mașina proprie, respectând însă niște limite anuale pentru decontare, de 1.500 de lei, respectiv 750 de lei, în funcție de gradul de handicap.

Deasemenea, daca mergi cu trotineta electrică trebuie sa foloseşti locuri special amenajate, destinate special pentru biciclete sau pe stradă.

Legal și sigur este să mergi pe pista pentru biciclete sau pe stradă!

Pe trotuar este periculos atât pentru tine, cât și pentru pietoni! Și ilegal!

Sursa Informare şi Foto: Poliţia Română

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s