Uncategorized

Florin Cîţu, Ministrul Finanțelor – Declaraţii importante despre economie

Florin Cîţu, ministrul Finanțelor Publice: ”Nu mai există dubii: guvernarea liberală a dus la reducerea semnificativă a inflației.
În luna iunie 2020 prețurile bunurilor de consum au crescut cu doar 0,08% față de luna mai. Față de aceeași lună a anului trecut prețurile bunurilor de consum au crescut cu 2.6%.
Anul trecut, în timpul guvernării PSD, prețurile bunurilor de consum creșteau cu 3.8%!
Iar acum doi ani, în iunie, tot în timpul guvernării PSD, prețurile bunurilor de consum creșteau cu 5.4%! Atunci explodau prețurile și cei mai afecatati erau tocmai românii cu venituri mici. Sorin Grindeanu, Viorica Dăncilă, Marcel Ciolacu nu erau interesați atunci de cum îi sărăcesc pe români cu prețuri mari pentru că erau prea ocupați să-și umple buzunarele proprii.
Mai este o informație importantă pe care trebuie să o știe toți românii. În iunie prețurile bunurilor alimentare au scăzut față de luna mai. Datele oficiale demontează propaganda găștii socialiste.
Foarte important.
Rata inflației în scădere înseamnă automat dobânzi mai mici în economie. Costuri cu dobânzile mai mici înseamnă acces la credit mai ieftin pentru toți românii. Dobânzile mai mici sunt esențiale în acest moment pentru că susțin efortul pe care îl facem prin creșterea investițiilor în economie.
Mix-ul de politici, fiscală și monetară, funcționează pentru prima oară în istoria noastră. Politica fiscală nu mai este prociclică. Este neinflaționistă. Acest lucru atrage după sine o politică monetară care poate să relaxeze fară riscuri condițiile monetare (dobânzi mai mici, rezerve minime obligatorii mai mici).
Investiții record, rata inflației în scădere și condiții monetare mai relaxate (dobânzi mai mici și RMO scăzut) garantează o revenire rapidă a economiei.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Biblioteca „Alexandru Donici”

Filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău

Viata ca o pagina scrisa dintr-o carte

Viata oferita in mainile Domnului

Centrul medi@

Informatii Zi de Zi

Mucenicul's Blog

"Cei care pot renunța la libertate pentru a obține o siguranță temporară nu merită nici libertate nici siguranță." Benjamin Franklin

SEMNALUL ORA

Rămâi conectat la știrile noastre! Revistă săptămânală regională, independentă din cadrul Grupului de presa VGTV REGIONAL, Fondator Georgiana Leulescu-2012

Magic Story

slideshow

StoreDay România

world in my eyes!

%d blogeri au apreciat: