EVOLUŢIA PREŢURILOR DE CONSUM, ÎN LUNA IUNIE 2020

Preţurile de consum în luna iunie 2020 comparativ cu luna iunie 2019 au crescut cu 2,6%, se arată în comunicatul INS publicat pentru luna Iunie. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 2,2%.

▪ Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (iulie 2019 – iunie 2020) faţă de precedentele 12 luni (iulie 2018 – iunie 2019), calculată pe baza IPC, este 3,3%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 3,2%.

Produse ale căror preţuri sunt reglementate: medicamente, energie electrică, gaze naturale, energie termică, transport C.F.R., transport pe apă, poştă şi curier, servicii de eliberare carte identitate, permis auto, paşaport, apă, canal, salubritate, transport urban în comun, chirii stabilite de administraţia locală.

**) Pentru a răspunde cu o mai mare acurateţe nevoilor de analiză a inflaţiei, începând cu luna septembrie 2014, grupa de fructe include pe lângă fructele proaspete şi citricele şi alte fructe meridionale.

Informaţii suplimentare:

Pentru interpretarea corectă a indicatorilor, vă rugăm să consultaţi Precizările Metodologice ataşate comunicatului INS, noi prezentăm doar un rezumat al unor date statistice oferite de INSTITUTUL NAŢIONAL DE STATISTICĂ

Coeficienţii de ponderare şi indicii preţurilor de consum în luna iunie la principalele mărfuri alimentare, nealimentare şi servicii sunt prezentate în pozele atasate

Informaţii suplimentare se pot obţine din publicaţia Buletin Statistic de Preţuri nr.06/2020.

Următorul comunicat de presă referitor la preţurile de consum va apărea la data de 12 august 2020.
Arhiva comunicatelor de presă:

Sursa: http://www.insse.ro/cms/ro/comunicate-de-presă-view

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s