REZULTATE LA BACALAUREAT, DUPĂ CONTESTAȚII

REZULTATE LA BACALAUREAT, DUPĂ CONTESTAȚII
64.82%: rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020 (după soluționarea contestațiilor)

Rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 64.82%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 73.82%, iar pentru promoțiile anterioare de 24.54%.
Astfel, din totalul celor 2388 de candidați prezenți, au promovat 1548 de candidați: 1441 candidați aparțin promoției 2020, iar 107 candidați provin din promoțiile anterioare. Numărul mediilor de 10 (zece) a crescut la 5 (3 la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Focșani și câte 1 la Colegiul Național „Unirea” Focșani, respectiv, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani).
În acest an, la examenul de Bacalaureat, în județul Vrancea, dintre cei 2546 de candidați înscriși, s-au prezentat 2388 de candidați (1952 de candidați din promoția curentă, respectiv 436 de candidați din promoțiile anterioare).
Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.
La etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris 6 de absolvenți ai clasei a XII-a, conform situației centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Examenul începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.
Primele rezultate vor fi afișate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.
Vom reveni cu informații suplimentare privind aceste probe în fiecare zi de desfășurare și cu comunicatul final, după soluționarea contestațiilor din etapa specială.
Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, linia TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea acestei etape. Numărul va fi disponibil în perioada 6 – 9 iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 10 iulie, între orele 8:00 -14:00.

Sursa: ISJ Vrancea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s