Uncategorized

Întâlnire de lucru la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Astăzi, 19 iunie 2020, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat o vizită de lucru la SJU Focșani, alături de echipa managerială a unității spitalicești, reprezentată de Codruța Elena Neagu. Ministrul Tătaru a fost însoțit de ministrul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, dar și de prefectul județului, Gheorghiță Berbece. La discuții a participat conducerea DSP Vrancea, reprezentată de directorul executiv dr. Cătălin Bunghez și directorul executiv adjunct dr. Janina Lazăr, medici și asistente ale unor secții din SJU Focșani.
Discuțiile s-au derulat în contextul creșterii cazurilor de pacienți infectați cu COVID-19 dar și pentru evaluarea gradului de ocupare a SJU, situația Secției de Boli Infecțioase și a celei de Urgențe, dacă există circuitele și dotările necesare.
O problemă stringentă rămâne aceea a personalului, insuficient pentru a se putea desfășura o activitate normală și pentru acoperirea urgențelor ivite.
Managerul SJU l-a informat pe ministrul Tătaru de necesarul de personal și despre faptul că sunt medici interesați de a lucra în cadrul unității.

Ministrul Nelu Tătaru a reiterat ideea că orice unitate spitalicească trebuie să se pună în slujba pacientului, iar actul medical trebuie să se desfășoare normal, indiferent de patologie, Covid sau nonCovid.

S-a făcut o evaluare a activității SJU și DSP Vrancea în contextul pandemic actual, modul cum s-au gestionat cazurile de noi infectări, cele mai importante lucruri fiind comunicarea și relaționarea între instituții pentru găsirea celor mai bune soluții, în vederea îmbunătățirii actului medical.
După discuții, au fost vizitate secțiile ATI și subsolul pavilionului central. La subsol, sunt necesare investiții de reabilitare și îmbunătățire a activităților desfășurate, acolo regăsindu-se spațiile de depozitare, bucătăria, secțiile de preluare și spălare a lenjeriilor din celelalte secții.
Au mai fost discutate probleme care țin de stimulentele financiare pentru personalul aflat în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, în acest sens existând disponibilitate financiară.
Convingerea ministrului este că de la 1 iulie se va trece la a treia etapă de relaxare a măsurilor impuse, începând ca din 15 iulie – 1 august să se discute în termenii revenirii la o viață cvasinormală. Însă acest deziderat trebuie susținut și civic, prin respectarea măsurilor de igienă și de distanțare socială.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Biblioteca „Alexandru Donici”

Filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău

Viata ca o pagina scrisa dintr-o carte

Viata oferita in mainile Domnului

Centrul medi@

Informatii Zi de Zi

Mucenicul's Blog

"Cei care pot renunța la libertate pentru a obține o siguranță temporară nu merită nici libertate nici siguranță." Benjamin Franklin

SEMNALUL ORA

Rămâi conectat la știrile noastre! Revistă săptămânală regională, independentă din cadrul Grupului de presa VGTV REGIONAL, Fondator Georgiana Leulescu-2012

Magic Story

slideshow

StoreDay România

world in my eyes!

%d blogeri au apreciat: