PROBLEME PENTRU ROMÂNII DIN UK, CARE AU LUAT BANI NEJUSTIFICAT PRIN SCHEMELE DE SPRIJIN ECONOMIC BRITANIC, în perioada Covid-19

Ministrul de Finante Britanic – Rishi Sunak va emite o lege săptămâna viitoare, care va permite HMRC-ului să verifice pe cei care au cerut nejustificat bani cu ocazia sprijinului Covid-19.

Rishi Sunak va acorda puteri „Draconice” HMRC-ului de a recupera sute de milioane de lire din plățile de sprijin Covid-19.

Companiile și persoanele fizice (self-employed) pe care HMRC consideră că nu au meritat ajutorul de Stat sau au încălcat regulile privind aplicarea pentru 80% (max. £2,500/ luna), aceștia se vor confrunta cu 100% impozit pentru fiecare £1 (adică, dacă ai primit £2,500 nejustificat vei plăti taxe £2,500) și ar putea face și obiectul urmăririi penale dacă nu plătesc banii înapoi sau 100% taxe pentru sumele încasate.

Guvernul urmează să ofere HMRC-ului Puteri Draconice, în încercarea de a recupera sute de milioane de lire plătite fals sau nejustificat prin schemele de sprijin pentru Covid-19.

Se preconizează că HMRC vor investiga/ vâna companiile cu profil înalt, care consideră că ar fi solicitat personalului să lucreze, în ciuda încasării plăților de 80%.

HMRC va primi PUTERI de a investiga și persoanele self-employed cât și companiile mici care au pretins subvenții de până la £25,000 pentru a-i ajuta în criză.

ACEST GEN DE INVESTIGATIE VA DEVENI LEGE LUNA VIITOARE

Proiectul de lege care va acorda HMRC-ului puteri depline va fi adăugat la Proiectul de lege al Finanțelor, care în prezent își face drum prin Parlament și este de așteptat să primească avizul Regal de la Regină până la mijlocul lunii viitoare.

Odată acceptată această lege, companiile și persoanele self-employed care au incasat banii prin schema de sprijin pentru COVID-19 fără să li se cuvină, vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a declara că au făcut o cerere greșită , pentru a RETURNA banii sau împrumutul de bună voie FĂRĂ PENALITĂȚI.

Sursa:
https://inews.co.uk/news/business/coronavirus-uk-latest-rishi-sunak-hmrc-draconian-powers-covid-19-support-claims-444690?fbclid=IwAR0BY6dxANCIpIRvs0dVXAjtG5f0Ka9gxe203UAOVFpBZCi0v-LSvnsPSJE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s