Garda de mediu- Informare

În conformitate cu prevederile legale, autorizațiile/ autorizațiile integrate de mediu sunt valabile pe toată perioada obținerii vizei anuale.

Solicitarea vizei anuale se face separat pentru fiecare autorizație/autorizație integrată de mediu deținută de titular. Aceasta se poate face și prin mijloace electronice (scanat pe e-mail, pe adresa oficială a autorității publice pentru protecția mediului sau prin fax). Titularul se va asigura că solicitarea a fost înregistrată.

Termenul în care titularul activității solicită aplicarea vizei anuale este de maximum 90 de zile și de minimum 60 de zile înainte de ziua și luna corespunzătoare zilei și lunii în care a fost emisă autorizația pe care acesta o deține. În cazul în care autorizația a fost revizuită, termenul de 60 de zile se calculează în funcție de ziua și lună în care a fost emisă autorizația inițială.

Atenție!!! Pentru solicitările transmise în termen mai scurt decât cel menționat mai sus, autoritatea publică pentru protecția mediului acceptă solicitarea, și în termen de 5 zile lucrătoare, transmite titularului o notificare cu privire la nerespectarea termenului de solicitare și suspendarea actului de reglementare pe o perioadă echivalentă cu perioada de întârziere față de termenul specificat de 60 de zile. Perioada de suspendare începe după data emiterii autorizației/autorizației integrate de mediu.

Nerespectarea măsurii de solicitare și obținere vizei anuale se sancționează cu amendă de la 50.000 la 100.000 RON.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s