IMPORTANT de știut dacă intenționați să veniti în UK!

Toate persoanele care sosesc în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord începând cu data de 8 iunie 2020 sunt obligate să se auto-izoleze timp de 14 zile!


Ce obligații aveți în perioada de autoizolare!
– la sosire trebuie să declarați o adresă la care veți rămâne timp de 14 zile;
– veți completa un Formular fie online înainte de călătorie, fie la sosire;


Nu veți avea voie:

-să mergeți la locul de muncă, la școală sau în zonele publice timp de 14 zile;
-să folosiți transportul public sau taxiurile ;
-să primiți vizitatori, inclusiv prieteni și familie, cu excepția cazului în care aceștia vin pentru a oferi un sprijin necesar ;
-să ieșiți la cumpărături, nici măcar pentru bunuri necesare, cu excepția situației în care nu aveți pe nimeni care să vă poată ajuta în acest sens.

Cei care nu vor putea furniza o locație pentru auto-izolare care să corespundă criteriilor vor fi plasați în spații amenajate de Guvernul britanic.

Nerespectarea auto-izolării este sancționată cu o amendă de 1.000 de lire sterline, iar nerespectarea obligației de a depune formularul cu o amendă de 100 lire.

Poliția de frontieră poate refuza intrarea pe teritoriul UK a oricărui cetățean non-britanic care nu se supune acestei măsuri. Persoanele sosite vor trebui să utilizeze mijloace de transport personale, precum o mașină, pentru a se deplasa spre spațiul de autoizolare.

Guvernul britanic a precizat că aceste restricții vor fi analizate și supuse revizuirii din trei în trei săptămâni, pentru a se asigura că sunt în conformitate cu cele mai recente dovezi științifice și că sunt eficiente și necesare.

Formularul este disponibil aici : https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk


Guvernul britanic a prevăzut și o listă a persoanelor exceptate de la această măsură, aceasta este disponibilă la: https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules.

FOTO: http://www.gov.uk

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s