STARE DE ALERTĂ PENTRU 30 DE ZILE, ÎNCEPÂND CU 15 MAI

În România se instituie Stare de Alertă pentru 30 de zile, începând de mâine 15 Mai 2020.

Ministrul Afacerilor Interne Ion Marcel Vela, Ministrul Sănătății -Nelu Tătaru şi Departamentul pentru Situații de Urgență prin Raed Arafat au prezentat măsurile ce se impun cât şi relaxările din perioada Stării de Alertă.

Purtarea măștii devine obligatorie în spații închise. Este încurajată în continuare munca de acasă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, să asigure măsuri de protecție, inclusiv program decalat, dacă au peste 50 de angajați.

Terasele și restaurantele rămân închise. Produse alimentare și băuturile pot fi preparate și vândute în regim de drive-in și Take away, ca și până acum.

Spațiile conerciale de peste 15.000 de metri pătrați rămân închise, excepție fac magazinele care au funcționat pe perioada stării de urgență.

Prelungirea suspendării zborurilor pentru mai multe țări, încă 14 zile.

Școlile vor rămâne închise.

Cei care doresc să se întoarcă în țară vor intra în izolare la domiciliu. Cei care încalcă izolarea vor intra în carantină.

Se poate impune carantina pe clădiri, zone sau localități. De asemenea, rămân în carantină acele localități unde nu a fost ridicată măsura de Carantinare.

Deplasarea persoanelor în afara locuinței în interiorul localităților, va fi permisă cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției și evitarea formării grupurilor mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Parcurile se vor deschide, cu excepția locurilor de joacă pentru copii.

Puteți să vă deplasați în afara localității sau a zonelor metropolitane doar dacă:

Vă deplasați în interes profesional, înclusiv între locuință și locul de desfășurare a activității profesionale, vă deplasați în scop umanitar sau voluntariat, asistența persoanelor vârstnice, bolnave, sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie, îngrijirea unei rude, pentru activități agricole, pentru comercializare de produse alimentare, pentru administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente, centre de tratament, asistență medicală, deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială.
Deplasare pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane, deplasarea pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Vom fi precauți, avem măsuri de relaxare, se reiau activități, avem nişte reguli, dar măsurile luate vor fi evaluate după două săptămâni.

Declarația pe proprie răspundere valabilă pe perioada Stării de Alertă o puteți găsi mai jos:

http://www.dsu.mai.gov.ro/

https://www.mai.gov.ro/declaratie-pe-propria-raspundere-stare-de-alerta/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s