Uncategorized

CAMERA DEPUTAȚILOR A APROBAT ÎN ACEASTĂ SEARĂ LEGEA CARE PREVEDE MĂSURILE DISPUSE ÎN PERIOADA STĂRII DE ALERTĂ.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților, For decizional. Au fost 258 de voturi pentru, 26 împotrivă, 4 abțineri, iar 3 parlamentari nu au votat.

Cetățenii sunt obligați să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, magazine și în transportul public în comun, iar sancțiunile ajung de la 500 de lei la 2.500 de lei. Legea va intra în vigoare abia la începutul săptămânii viitoare, deci vor urma 2 zile de libertate.

În actul normativ, din perioada stării de alertă, autoritățile pot impune carantina și izolarea, pot restrânge/interzice circulația persoanelor și a vehiculelor, pot interzice organizarea de mitinguri, concerte sau procesiuni. Noua lege prevede că pot fi deschise mall-urile cu până la 15000 mp și terasele.
Se poate restrânge sau interzice circulația persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite.

Deputații au votat eliminarea amendamentului care prevede intrarea în vigoare a legii la momentul publicării în Monitorul Oficial. Astfel, legea intra în vigoare cel mai devreme luni. 

Pot fi făcute achiziții prin negociere directă, fără publicarea în prealabil a anunțului.

Starea de alertă se declară prin H.G., aprobată în termen de 5 zile de Parlament, dacă se aplică la peste jumătate din teritoriul Romaniei.

Parlamentul lasă posibilitatea ca după starea de alertă, dacă situația o impune, să se revină la starea de urgență. „Măsurile aplicate pe durata stării de alertă se reevaluează în cazul instituirii stării de urgență potrivit art. 93 din Constituția României, republicată, în baza analizei factorilor de risc”, se precizează în lege.

Ministerul Educaţiei și Cercetării, are obligaţia de a asigura elevilor şi personalului didactic şi nedidactic implicat, pe toată durata activităţilor didactice din şcoli, numărul necesar de măşti de protecţie, obligatorii în spaţiile închise din incinta unităţilor de învăţământ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Biblioteca „Alexandru Donici”

Filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău

Viata ca o pagina scrisa dintr-o carte

Viata oferita in mainile Domnului

CENTRUL MEDI@

INFORMATII ZI DE ZI

Mucenicul's Blog

"Cei care pot renunța la libertate pentru a obține o siguranță temporară nu merită nici libertate nici siguranță." Benjamin Franklin

SEMNALUL ORA

Rămâi conectat la știrile noastre! Revistă săptămânală regională, independentă din cadrul Grupului de presa VGTV REGIONAL, Fondator Georgiana Leulescu-2012

Magic Story

slideshow

StoreDay România

world in my eyes!

%d blogeri au apreciat: