Programul de guvernare AUR în 15 puncte- Reconstruim România

Ieri, 11 Mai 2023, s-a lansat programul de guvernare în viziunea AUR. La lansare au luat parte avocatul Gheorghe Piperea si analistul Petrisor Peiu.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat, în cadrul unui eveniment organizat la Camera de Comerț și Industrie a României, programul de guvernare al partidului. În urma prezentării publice a documentului intitulat „Reconstruim România – Programul de guvernare AUR în 15 puncte”, acesta va fi pus în dezbatere publică și va fi discutat cu specialiști și parteneri sociali în toate reședințele de județ, precum și în comunitățile de români din diaspora. Documentul rezultat va reprezenta voința și propunerile sau soluțiile identificate alături de specialiști și de români pe durata dezbaterilor.

La evenimentul de lansare a programului de guvernare AUR au participat reprezentanți ai mediului de afaceri din România, specialiști și reprezentanți ai societății civile.

Cuvântul de deschidere a evenimentului a aparținut domnului deputat George Simion, președintele AUR, cel care a făcut o scurtă radiografie a stării națiunii în acest moment. „Nu mai vreau să vorbim astăzi despre această etapă neagră prin care țara noastră a trecut. Suntem în realitatea politică de dinainte de 2024. Suntem principala forță de opoziție și v-am invitat azi aici pentru a vă împărtăși viziunea noastră. La fel cum s-a întâmplat și în Italia și în alte state, o forță suveranistă poate câștiga următoarele alegeri. Dacă actuala coaliție și actualele partide care ne conduc de 33 de ani nu pot și nu vor să îmbunătățească viața românilor, noi credem cu tărie că se poate. Altfel, nu am mai fi aici. Am ridicat de la zero un partid care astăzi este numărul 2 în preferințele românilor. Am arătat că putem protesta, am arătat că putem face opoziție. Astăzi suntem pregătiți să facem următorul pas”, a spus președintele AUR.

Prim-vicepreședintele AUR, domnul Marius Lulea, a declarat în discursul intitulat „Premiem munca!” faptul că „în anul 2024, AUR trebuie să vină la guvernare și trebuie să vină la guvernare numai în alianță cu românii”. „AUR propune și vom face o simplificare a fiscalității. Trebuie să rămână mai mulți bani la dispoziția firmelor românești și a salariaților români. Pentru firmele mici cu o cifră de afaceri până în 5 milioane de euro, AUR propune un impozit simplificat de 2% din cifra de afaceri. (…) Pentru cei care nu sunt corecți cu poporul român și care nu își declară profiturile în România se va institui o taxă de 1% din cifra de afaceri. (…) Va trebui statul să creeze bănci pentru agricultură, Banca Agricolă, Banca pentru Dezvoltare, care să ajute companiile și administrațiile publice și o Bancă Românească pentru Locuințe și Consolidare. Este nevoie ca românii să se crediteze la fel cum se creditează și ceilalți europeni la dobânzi corecte.

Și nu trebuie să uităm de românii care sunt dincolo de granițele țării, pentru că avem o Românie dincolo de România și trebuie să îi ajutăm pe acei români să își dezvolte afaceri, chiar și acolo unde se află azi, dacă își doresc acest lucru. Tocmai de aceea, AUR își propune să extindă sistemul bancar din România prin băncile pe care statul le deține, CEC Bank, dincolo de granițele României și nu trebuie să existe oraș important din Europa unde se află români, unde să nu avem o sucursală a unei bănci românești, bancă ce să asigure funcționarea afacerilor acestor români și dezvoltarea unei rețele de magazine și depozite cu produse românești”, a spus domnul Marius Lulea.

Prim-vicepreședintele AUR a adăugat că „o soluție pe care AUR o va lua din prima zi de guvernare o reprezintă taxarea muncii până la nivelul de maxim 25% din salariu pentru primii 5000 lei. De asemenea, trebuie crescut salariul minim de la valoarea absurdă de astăzi, până la cel puțin 5000 lei salariul brut. Vom crește gradual, în 2 – 3 ani să ajungem la acel nivel”. Marius Lulea a subliniat că AUR, cu siguranță, nu va crește vârsta de pensionare. „Este o garanție pe care partidul AUR v-o oferă”. De asemenea, acesta a precizat că AUR garantează românilor că „nu se va renunța la moneda națională, vă garantăm că nu se va introduce nicio monedă digitală obligatorie. Românii trebuie să fie liberi să opteze dacă doresc să folosească numerar sau cardul. Numerarul va exista în continuare”.

Prezentarea programului de guvernare AUR a continuat cu discursul domnului senator Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, intitulat „Temelii pentru viitor: Sănătatea și Învățământul”. Liderul senatorilor AUR a declarat că „AUR este singura forță parlamentară de partea românilor! Am arătat asta cu asupra de măsură și cu toate riscurile de rigoare, inclusiv în aceste zile în care noi ne batem pentru educația copiilor, pentru a ne putea păstra copiii acasă, pentru a ne păstra bogățiile naturale și a le folosi în beneficiul românilor.  AUR este partidul care poate face această mișcare în destinul național, de la deconstrucție la reconstrucție! Nu există viitor fără sănătatea națiunii și fără o bună educație a națiunii”.

„Oferim prioritate medicinii de prevenție, care a fost cu totul și cu totul lăsată deoparte, uitată, nu mai există dispensare la sate, nu mai există acces în spitale decât în mod foarte complicat, medicul de familie a ajuns un soi de funcționar care semnează o hârtie către medicul specialist. (…) De asemenea, vom acorda o atenție specială diagnosticului timpuriu, printr-un program de prevenție pentru bolile la care suntem cei mai expuși noi, românii, care va cuprinde un set de analize și de controale gratuite. (…) La capitolul infrastructură și dotări, ne-am gândit să renovăm sau să construim, acolo unde este cazul, policlinici la 25.000 de locuitori. Să nu existe nicio zonă cu un asemenea număr de locuitori care să nu aibă măcar o policlinică. Până la spitale mai e un pas, dar măcar o policlinică. (…) Trebuie să reducem timpul de așteptare pentru urgențe la cel mult 10 minute pentru pacient prin creșterea și înnoirea parcului de ambulanțe, dotate cu aparatură performantă și pe fiecare ambulanță să existe un medic și un asistent. (…) De altfel, vom muta unitățile de primiri urgențe din subordonarea DSU, care este controlat de o singură persoană, Raed Arafat, în cea a Ministerului Sănătății”, a spus președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu.

În ceea ce privește domeniul învățământului, Claudiu Târziu a afirmat că „profesorii, învățătorii, dascălii trebuie să beneficieze de locuințe, dotări și echipamente, și la oraș, și la sat. (…) Ne interesează să reducem sarcinile birocratice de pe dascăli. Sunt acoperiți de hârtii și mănâncă din timpul de pregătire pentru predare în mod real. (…) Ne interesează, desigur, și disciplina. Vom reintroduce uniformele școlare. (…) Vom organiza programe speciale în parteneriat cu asociațiile sportive, culturale, de mediu, de inginerie și știință, în ceea ce se numește „Școala de după Școală”, pentru pregătirea suplimentară a elevilor, după modelul Cluburilor de elevi și a Școlilor populare de artă de odinioară”.

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR a anunțat că AUR va propune organizarea „Săptămânii Istorice”. „Toți elevii și studenții trebuie să găsească resurse de mândrie națională și să conștientizeze că noi avem specificul nostru, unicitatea noastră în lume, să o putem afirma, iar asta se face prin întoarcerea la rădăcini, prin cultul eroilor, prin vizitarea monumentelor istorice, prin cunoașterea adevăratei istorii, prin excursii și tabere la și în jurul siturilor arheologice”.

Președintele AUR, domnul deputat George Simion, a prezentat în cadrul discursului său intitulat „Noi PUTEM!” măsurile partidului pentru eficientizarea administrației, dar și pentru valorificarea bogățiilor statului român. „O măsură votată de toți românii: 300 de parlamentari. Așa au votat românii, așa trebuie să fie. Un guvern suplu și eficient! Maxim 12 ministere și maxim 50 de secretari de stat. (…) Eu i-am văzut pe majoritatea celor 200 și ceva de secretari de stat actuali și vă zic că nu au nicio atribuție. Au doar un birou mare, o secretară și câțiva consilieri, o mașină cu șofer și atât. Nu produc plusvaloare pentru români. Se poate să facem unificarea localităților. Este un proiect sabotat de actualele partide în ultimii 10 – 15 ani. (…) Nicio localitate nu va avea primărie în România dacă nu are cel puțin 5000 de locuitori. Actualele primării, actualii primari, nu servesc intereselor cetățenilor. În locul aparatului birocratic al primarului, într-o comună de 1.000 de locuitori, vom lăsa un ghișeu unic pentru a lucra cu cetățenii. (…) Nu este nevoie de aproape 500 de mii de membri de partid în administrația locală și centrală. Am pornit, de la începutul anilor 2000, cu 800 de mii de angajați la stat și am ajuns în această guvernare, care își propune eficientizarea cheltuirii banului public, să avem peste 1.340.000 de angajați la stat. Nu ne deranjează angajații la stat și profesioniștii. Ba din contră, trebuie să îi încurajăm. Avem nevoie de o ierarhie a competențelor la nivelul statului român”, a subliniat George Simion.

Concluziile la finalul evenimentului de lansare a programului AUR de guvernare au fost prezentate de președintele AUR, domnul George Simion, cel care a precizat că „avem un obiectiv măreț: trebuie să ocrotim și să protejăm toți cetățenii români din interiorul granițelor actuale și din afara lor. Trebuie să repatriem românii și capitalul, trebuie să protejăm Constituția și să apărăm libertățile și drepturile fundamentale”. „Suntem o națiune de învingători și asta trebuie să ne-o demonstrăm, în primul rând, nouă și cu siguranță o să vadă și întreaga lume, pentru că nu întotdeauna am fost cum suntem acum. (…) Ce e îmbucurător, nu vă arătăm azi dar o să vă arătăm în săptămânile și lunile care vin, este că la acest program de guvernare avem și experții, și specialiștii, și oamenii cu care să îl implementăm. Acum avem treabă. Trebuie să facem ceea ce unii numesc imposibil, posibil. Iar următorul pas este că acest program de guvernare să ajungă în fiecare casă. Asta este datoria fiecărui român”, a conchis președintele AUR.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s