Ultimă oră! Stare de alertă în județul Vrancea

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ca urmare a situaţiei generate de fenomenele meteo periculoase.

„Astăzi, 28 ianuarie 2023, Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat în regim de urgență Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Sedința de urgență vine în urma solicitării făcute de prefectul Nicușor Halici care a cerut Comitetului Național pentru Situații de Urgență aprobarea stării de alertă pentru județul Vrancea- Hotărâre decisă în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Starea de alertă permite administrațiilor locale achiziționarea rapidă a serviciilor de deszăpezire, se poate solicita sprijinul armatei, etc.

În contextul situației generate de fenomenele meteo periculoase prognozate astăzi, 28 ianuarie 2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a convocat în regim de urgență, în format online, Comitetul Național pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul județului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea.

Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate.

Hotărârea aprobată de CNSU poate fi consultată  atașat.

În cadrul şedinţei CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul judeţului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea”, precizează Guvernul.

Potrivit hotărârii, prin această măsură se pun în aplicare acţiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forţelor de intervenţie, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenţei structurilor cu responsabilităţi clare în gestionarea situaţiei generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate.

Sursa: Guvernul României

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s