Vești proaste pentru Moldova – Aeroportul de la Bacău intră în reorganizare, directorul Oana Chelaru a demisionat, Wizz Air închide baza de la Bacău

Vom reorganiza, transparent, Aeroportul Bacău în societate pe acțiuni. Am acceptat demisia Oanei Chelaru de la conducerea regiei aeroportuare, spune președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea.

În urma unui audit extern independent desfășurat pe parcursul anului 2022 și încheiat la sfârșitul anului trecut, am acceptat demisia Oanei Chelaru de la conducerea regiei aeroportuare, în contextul viitoarei reorganizări a acestei entități în societate pe acțiuni, declară acesta.

Este o schimbare de paradigmă importantă și necesară, impusă atât de concluziile auditului instituțional menționat, dar și de rigorile pieței aviatice, lovite în ultimii doi ani de consecințele negative ale pandemiei.

Reorganizarea regiei în societate pe acțiuni va fi o procedură transparentă și va avea în vedere deschiderea acționariatului către mediul de afaceri local (și nu numai!), precum și cooptarea unor parteneri serioși care să facă din aeroport ceea ce el trebuie să fie la nivel regional, mai spune acesta.

Transformarea în societate pe acțiuni va conduce la instalarea unui management profesionist, al cărui mandat va fi bazat pe principii de eficiență și profitabilitate, cu obiective clare & măsurabile, precum și cu o raportare periodică – de altfel cerută de lege – către acționari.

Condițiile de piață, precum și contextul general actual, arată că modelul regiei aeroportuare și-a epuizat posibilitățile de a contribui la evoluția pozitivă a aeroportului din Bacău, iar o societate pe acțiuni reprezintă un vehicul care poate asigura – mult mai eficient – dezvoltarea acestui obiectiv în anii ce vor veni, concluzionează Ivancea.

Conform celor de la Deșteptarea- ziar local Băcăuan:

Compania aeriană Wizz Air își închide baza din Bacău

Wizz Air și-a anunțat ajustarea rețelei și planuri de optimizare a pieței în ceea ce privește operațiunile sale din România, pentru a reflecta contextul economic în schimbare, care nu a permis operarea bazei într-un mod viabil.

În data de 10 ianuarie 2023, compania aeriană își va închide baza din Bacău și va beneficia de ocazia de dezvoltare relocându-și capacitatea către alte rute cu o cerere mai ridicată.

Wizz Air va continua să opereze o serie de rute din Bacău, incluzând rutele către Londra Luton și Milano Malpensa. Angajaților afectați de la baza din Bacău le vor fi oferite oportunități în alte zone ale rețelei Wizz Air.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s