O nouă centură inaugurată! Circulația pe varianta Ocolitoare Tecuci se deschide astăzi, începând cu ora 12:00 !

Circulația pe Varianta Ocolitoare Tecuci se deschide astăzi, începând cu ora 12:00!
Informația vine de la directorul CNAIR, Cristian Pistol care se lauda pe facebook cu 7 km de centura în executați într-un an.

Construcția celor 7 km ai Variantei de Ocolire a Municipiului Tecuci a costat 41,73 milioane de lei (fără TVA) și a început în luna mai anul trecut.

Conform site-ului Umbrărești Informat, informația prezentată de dl. Cristian Pistol este eronată

Centura ocolitoare a municipiului Tecuci va fi inaugurată oficial astăzi, 28 decembrie 2022, după mai bine de 10 ani de la demararea proiectului de 7 km cu o bandă pe sens. Oficial termenul pentru centură era martie 2023, proiectul fiind gata cu 3 luni înainte de ultimul termen, dar cu 9 ani după primul.

Lucrările iniţiale au demarat teoretic în 2012 cu spaniolii de la Sociedade de Construcoes Soares Da Costa SA care au câştigat cu oferta de 49 mil. lei. În 2013 şantierul a fost abandonat într-un stadiu de mai puţin de 15%.

Ultimul contract a fost semnat de CNAIR vineri, 16.04.2021, pentru „construcţia variantei de ocolire Tecuci – rest de executat”, cu asocierea Mavgo Holding Antrepriza de Construcţii Drumuri şi Autostrăzi BDU Maxi Construct – Hydrostroy ad cu valoarea contractului de 41.735.534,38 lei fără TVA.

Centura uneşte practic DN25 şi DN24  şi astfel traficul greu care vine dinspre Neamţ, Bacău, Vrancea sau Iaşi nu va mai trece prin oraş.

Sursa: Cristian Pistol

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s