Pele, Icon-ul fotbalului brazilian, a murit la vârsta de 82 de ani

Fiica sa, Kely Nascimento, i-a adus un omagiu tatălui ei: „Îți mulțumim! Te iubim la infinit, Odihnește-te în pace! ”.

Pele, alaturi de fiica sa – internat la spital

Starul fotbalului brazilian Pele a murit la vârsta de 82 de ani, a confirmat agentul său.
Fosta vedetă a lui Santos FC, considerată pe scară largă drept unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, se afla internat la Spitalul Israelit Albert Einstein din Sao Paulo din 29 noiembrie. Un raport medical chiar înaintea Crăciunului a arătat că avea nevoie de îngrijire pentru disfuncția cardiacă și renală, luptându-se cu cancerul de colon din septembrie 2021. Fiica sa Kely Nascimento i-a adus un omagiu tatălui ei pe Instagram: „Suntem datorită ție. Te iubim infinit, Odihnește-te în pace! ”.
Pele – după numele lui inițial Edson Arantes do Nascimento – a început să joace pentru Santos la vârsta de 15 ani, iar pentru echipa națională a Braziliei un an mai târziu, a intrat pe scena fotbalului mondial la 17 ani la Cupa Mondială din 1958. Pe parcursul carierei sale internaționale, a câștigat trei Cupe Mondiale – în 1958, 1962 și 1970 – singurul jucător care a reușit acest lucru.

El a murit la ora 15.27, ora Braziliei, din cauza unei insuficiențe multiple de organe în urma cancerului de colon pe care îl avea, a anunțat spitalul într-un comunicat.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s