ARGENTINA campioană Mondială 2022

Argentina – Franța 3 – 3, în timpul regulamentar, dar Argentina câștigă la penalty-uri împotriva Franței, finala mondialului din Qatar

Ambele echipe au fost în căutarea celui de-al treilea titlu mondial, după ce Argentina a cucerit trofeul în 1978 şi 1986, iar Franţa, în 1998 şi 2018.  

Pe primul loc în clasamentul golgheterilor CM 2022, înaintea finalei, se aflau decarii celor două echipe, Lionel Messi (35 ani) şi Kylian Mbappe (23 ani), care sunt coechipieri la Paris Saint-Germain.

Finala Campionatului Mondial din Qatar va fi, probabil, ultimul meci din cariera lui Lionel Messi la o Cupa Mondială. Este singurul trofeu care-i lipsea din carieră.

https://www.sportingnews.com/us/soccer/news/argentina-world-cup-squad-2022-roster-players-national-team/xqgzvqoh9dyy6jzp11met0bg


Kylian Mbappe, la 23 de ani, a câştigat deja Cupa Mondială, în 2018 și se afla la a doua finală consecutivă, au avut șansa de a-și apăra titlul câștigat în 2018.

Argentina și Franța au luptat pentru a câştiga finala Cupei Mondiale din 2022.

Finala “De foc” din Qatar s-a disputat pe stadionul Lusail, un stadion aflat la aprox. 20 km Nord de Doha. 

Lionel Messi a deschis scorul în minutul 23, după un penalty obținut de Di Maria, jucător providențial al albicelestilor în prima repriză, jucător care a și majorat scorul în minutul 36, în urma unui contraatac fulger.

Prima repriză clar dominată de Argentina, terminându-se 2 la 0, în repriza a doua Kylian Mbappe reduce din handicap, în minutul 80, în urma unui penalty obținut de Kolo Muani.

În minutul 81 Mbappe reușește dubla și stabilește egalitatea, 2 la 2.
In minutul 110, dupa un atac al argentinienilor, Messi reușește să introducă mingea în poartă, aducându-i în avantaj pe argentinieni.
În minutul 119, Mbappe reușește tripla, dintr-un penalty acordat de arbitrul Marciniak, la șutul lui Mbappe și un hent în careu al lui Montiel.
Dupa 120 de minute cu scorul egal de 3 la 3, au urmat loviturile de departajare, în urma carora Argentina triumfă și obțin un nou titlu mondial, după 36 de ani de așteptare.

Pentru francezi, Mbappe, Kolo Muani au înscris, în timp ce Coman, Tchouaméni, ratează pentru francezi.

Messi, Dybala, Paredes și Montiel marchează pentru Argentina și obțin mult doritul trofeu, după 36 de ani de așteptare.

Enzo Fernandez a obținut titlul de cel mai bun, tânăr jucător al turneului.

Mbappe a primit la finalul meciului titlul de golgheter al turneului, Gheata de Aur „Golden boot”, fiind principalul marcator al turneului, cu 8 reușite.

(Picture by Richard Heathcote/Getty Images)

Emiliano Martinez titlul de cel mai bun portar al turneului.

Lionel Messi, titlul de cel mai bun jucător al turneului.

https://theanalyst.com/eu/2022/12/lionel-messi-world-cup-stats-argentina-2022-final/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s