450 de unități de învățământ preuniversitar de stat vor primi gratuit un suport alimentar constând într-o masă caldă sau un pachet alimentar, în cadrul programului pilot „Maså caldå în şcoli”


În anul școlar 2022-2023, pe perioada desfășurării cursurilor, preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat vor primi gratuit un suport alimentar constând într-o masă caldă sau un pachet alimentar, în limita sumei de 15 lei/zi/beneficiar.


Prin Ordonanța de Urgență adoptată, s-a decis majorarea de la 350 la 450 a numărului de unități școlare în care se aplică acest program.

Briefing-ul de presa de la finalul sedintei de Guvern

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.105/2022 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat Guvernul a extins Programul-pilot pentru acordarea unui suport alimentar  preșcolarilor și elevilor, măsură ce contribuie la reducerea abandonului școlar.

Aproximativ 4000 de elevi din 9 localitati vrancene vor beneficia de o mada calda la scoala, in cadrul programului pilot derulat la nivel national.
A fost publicat Ordinul de ministru prin care se va implementa proiectul de acordare a unui suport alimentar elevilor în anul școlar 2022 – 2023, ordin în care sunt prevăzute și sumele aferente fiecărei localități.

Foto: © Oksun70 | Dreamstime.com


Programul-pilot se desfășoară în unități de învățământ aflate în medii defavorizate geografic, economic și social și contribuie la reducerea abandonului școlar.
Finanțarea implementării acestui proiect guvernamental se face din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale, cărora li se alocă fonduri de la nivel central, astfel: în anul 2022 suma de 147 milioane de lei, iar în 2023 – suma de 266,51 milioane de lei.

Ultimele acte normative nu au fost publicate in monitorul oficial, asta pana in momentul articolului.

Acte normative in vigoare la data articolului

Sursa: Guvernul Romaniei/ Ministerul Educatiei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s