Vasile Dîncu și-a dat demisia din funcția de ministru al apărării naționale

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu si-a anuntat demisia în această dimineaţă. Decizia a fost anunţată pe pagina sa de Facebook

Demisia vine in urma mai multor solicitari publice de renuntare la portofoliu, in urma scandalului produs de declaratiile ministrului in legatura cu razboiul din Ucraina si cu modul de solutionare propus de acesta.

Motivul principal al demisiei este imposibilitatea colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei.

În cursul acestei dimineții, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.
Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim Ministru al Guvernului României
Nicolae – Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul, Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

Vasile DÎNCU
București, 24 octombrie 2022

Numele vehiculate pentru postul de ministru sunt Mihai Tudose sau Angel Tîlvăr.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s