Simona Halep: Fostul număr unu mondial suspendat provizoriu pentru infracțiune de dopaj

Simona Halep, de două ori campioană de Grand Slam, suspendată provizoriu din tenis după ce a fost testată pozitiv la o substanță interzisă. Fostul număr unu mondial a fost testată pozitiv pentru roxadustat, o substanta aflată pe lista substantelor interzise, la US Open-ul din August.

Roxadustat se vinde sub numele de Evrenzo, un medicament anti-anemie care stimulează producția de globule roșii în organism.

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea:
Lupta pentru adevăr. Am fost informată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, fapt ce a produs șocul vieții mele.

De-a lungul carierei mele, nu mi-a trecut niciodată prin cap să trișez, deoarece este complet împotriva valorilor cu care am fost educată.
Mă confrunt cu o situație nedreaptă și mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la capăt pentru a demonstra că nu am consumat nicio substanță interzisă în cunoștință de cauză și am încredere că mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la suprafață.

Nu este vorba despre titluri sau despre bani. Este vorba despre onoare, despre povestea de dragoste pe care am trăit-o cu tenis pe parcursul ultimilor 25 de ani”, a transmis Simona Halep, prin intermediul conturilor de socializare Facebook si Instagram.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s