Exit Poll în Italia: Giorgia Meloni, nationalista de AUR a Italiei, a obținut cele mai multe voturi conform exit poll-urilor din Italia.

Giorgia Meloni, care reprezintă partea Naţionalistă din Italia (similar partidului AUR în România) va deveni prima femeie Prim Ministru din istoria Italiei.

Coaliţia de dreapta formată din trei partide se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar anticipat desfăşurat astăzi în Italia, ceea ce ar putea-o propulsa în funcţia de premier pe  Giorgia Meloni. În vârstå de 45 de ani Meloni conduce principalul partid din alianta de trei partide, Fratelli d’Italia.

Coaliția de dreapta a obținut între 41% și 45% dintre voturi, partidul Giorgiei Meloni fiind pe primul loc, cu circa 22% – 26% dintre voturi.

Partidul lui Meloni, cu origini neofasciste, este, de asemenea, programat să strângă de departe cea mai mare pondere a voturilor în cadrul coaliției, care include Liga de extremă dreapta, condusă de Matteo Salvini, și Forza Italia, condusă de Silvio Berlusconi.

Giorgia Meloni a câștigat alegerile din Italia, potrivit sondajelor de ieșire din sondaj, și este pe cale să devină prima femeie prim-ministru al țării. Dacă vor fi confirmate, doamna Meloni va avea ca scop formarea celui mai de dreapta guvern al Italiei de după al Doilea Război Mondial. O Italie condusă de Meloni va da o noua directie Europei in războiul Rusia – Ucraina.


Se preconizează că va câștiga între 22-26% din voturi, spune un sondaj de ieșire al Rai, înaintea celui mai apropiat rival al ei, Enrico Letta, din centrul stânga. Câteva sondaje de exit-poll recent publicate au oferit alianței sale de dreapta un avans important, cu 41-45% din voturi. Sondajul Rai sugerează, de asemenea, că cele trei partide ar avea un control dominant asupra ambelor camere alese ale parlamentului. Centrul stânga a fost mult în urmă cu 25,5%-29,5%. Ei nu au reușit să formeze o provocare viabilă cu alte partide, după ce guvernul de unitate națională al Italiei, de 18 luni, s-a prăbușit în Iulie, iar cifrele partidelor au fost slabe chiar înainte de vot. Mișcarea Cinci Stele sub conducerea lui Giuseppe Conte este plasata pe locul trei, dar, în ciuda mai multor politici de centru-stânga, nu se vede în față cu Enrico Letta. Prezența la vot a fost dramatic de scăzută, 63,82% până la închiderea sondajelor, a declarat Ministerul de Interne al Italiei, cu aproape 10 puncte în scădere față de 2018. Prezența la vot a fost deosebit de slabă în regiunile sudice, inclusiv în Sicilia.

Amintim că inaintea votului de astăzi, Ursula Von Der Layen amenința Italienii și le spunea să aibe grijă cum votează, pentru că vor risca să primească sancțiuni și eventual tăierea fondurilor alocate Italiei, iată deci că Italienii și-au arătat voința populară, au demonstrat că nu se lasă amenințați și au trasat niște linii în noua politică Europeană, de care Von Der Layen să țină cont pentru viitorul European.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s