Regina Elisabeta a II-a moare la vârsta de 96 de ani: Națiunea deplânge pierderea monarhului!

Regina a murit în pace la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine, anuntul a venit în aceasta dupa amiaza pe contul de Twitter al familiei Regale.

Natiunea britanica deplange trecerea in nefiinta a reginei, foarte multi englezi s-au adunat la portile palatului Buckingham inca de la anuntul ca regina lor nu se simte bine.

Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary; 21 aprilie 1926 – 8 septembrie 2022) a fost regina Regatului Unit și a altor 14 țări suverane din 6 februarie 1952 până la moartea ei, astazi 08.09.2022.

Cu cateva zile in urma aceasta o intalnise pe Lizz Truss – noul P.M. Britanic

Elizabeth s-a născut în Mayfair, Londra, ca primul copil al ducelui și al ducesei de York (mai târziu regele George al VI-lea și regina Elisabeta). Tatăl ei a urcat la tron ​​în 1936, după abdicarea fratelui său, regele Edward al VIII-lea, făcându-i pe Elisabeta moștenitoarea prezumtivă. A fost educată în mod privat acasă și a început să-și asume sarcini publice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, servind în Serviciul Teritorial Auxiliar. În noiembrie 1947, s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, un fost prinț al Greciei și Danemarcei, iar căsătoria lor a durat 73 de ani până la moartea lui, anul trecut în aprilie 2021. Au avut împreună patru copii: Charles, Prinț de Wales; Anne, Prințesa Regală; Prințul Andrew, Duce de York; și prințul Edward, conte de Wessex. Când tatăl ei a murit în februarie 1952, Elizabeth – atunci în vârstă de 25 de ani – a devenit regina a șapte țări independente ale Commonwealth-ului: Regatul Unit, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Pakistan și Ceylon (cunoscut astăzi ca Sri Lanka), precum și șef al Commonwealth-ului. Elisabeta a domnit ca monarh constituțional prin schimbări politice majore, problemele din Irlanda de Nord, deconcentrarea în Regatul Unit, decolonizarea Africii și aderarea Regatului Unit la Comunitățile Europene și retragerea din Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s