„Există o complicitate între vechea și actuala administrație județeană sau cineva este protejat!”

Dupa aparitia articolului in ziarul

Libertatea

DOCUMENTE. Doi șefi ai Consiliului Județean Vrancea s-au lăudat, unul după altul, cu construirea unui pod, deși nu aveau avizele obligatorii. Podul s-a prăbușit.
Consilierul Judetean, Vasile Alexe a transmis pe Facebook concluziile sale referitoare subiectul podului prabusit.

Există o complicitate între vechea și actuala administrație județeană sau cineva este protejat, acuza intr-o postare publica consilierul Judetean al USR, Vasile Alexe.

Deunazi, a aparut in presa nationala un amplu articol legat de nereguli in implementarea proiectului de reabilitare a podului de la Vadu Rosca.
Conform anchetei jurnalistice, lucrarile de reabilitare ar fi inceput fara a fi obtinute toate avizele necesare de la institutiile statului. Apar controverse legate si de data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, ba august 2020 – asa cum se arata intr-un comunicat al CJ Vrancea de la acea data, ba februarie 2022 – asa cum precizeaza presedintele actual al CJ Vrancea in articolul de presa.


Acum, ca lucrarile au inceput cu mult inainte de februarie 2022 stiu si eu din relatarea unui locuitor al satului Vadu Rosca, care mi-a relatat un dialog pe care l-a purtat la acea vreme cu muncitorii care activau in zona si despre care nu avea o impresie tocmai buna. Dialogul l-am relatat pe larg presedintelui actual al CJ Vrancea. Cuvintele folosite sunt vulgare si nu le pot reproduce aici, mentioneaza Alexe.


Ce m-a deranjat pe mine cel mai mult a fost mesajul public transmis imediat dupa eveniment de catre presedintele actual al CJ Vrancea conform caruia precipitatiile abundente ar fi cauza caderii podului, spune Alexe.


In conditiile in care se efectueaza o expertiza care sa stabileasca cauzele daramarii podului, este profund nedeontologic sa faci astfel de afirmatii, numai daca nu exista un motiv, acela de a da directia concluziilor expertizei si drept urmare protejare de o eventuala vinovatie a constructorului.
Asa nu se „dezvolta Vrancea” d-le Presedinte actual, acuza Alexe.


Revenind la articolul din presa se impun a fi date raspunsuri la doua intrebari:

  • daca vechea administratie psd-alde avea ca „modus operandi” efectuarea de lucrari fara autorizatii si avize necesare?
  • daca exista vreo complicitate intre vechea administratie si actuala conducere a CJ Vrancea?
    Raspunsul meu: DA X 2. De ce am ajuns la aceasta concluzie va raspund printr-un exemplu concludent. In anul 2019, an electoral pentru alegerea presedintelui Romanie, CJ Vrancea executa lucrari de intretinere pe DJ 204 G in baza unui contract privind executarea unor lucrari de intretinere pe timp de vara pe drumuri judetene. Cu putin timp inainte de alegeri, fara a exista vreo hotarare de consiliu judetean, proiect tehnic, autorizatie ori avize, CJ Vrancea sub administrarea psd-alde purcede la modernizarea unei portiuni din DJ 204G situat in intravilanul comunei Suraia, cuprinsa intre intersectia cu str. Lanuri si limita de intravilan la iesirea spre Botarlau, cca 600-700 de metri, aplicand un strat de covor astfaltic. Nu va ganditi ca a iesit nu stiu ce modernizare. Nu. Starea actuala a drumului e deplorabila. Cantitatea de bitum care in mod normal trebuia folosita pentru reparatii de intretinere a portiunilor de drum asfaltat a fost irosita. De aici si concluzia ca fosta administratie psd-alde obisnuia sa execute lucrari fara a detine toate avizele necesare si, in cazul prezentat de mine, fara a exista vreun proiect tehnic. Situatia mai sus prezentata este cunoscuta de presedintele actual al CJ Vrancea care, in loc sa dispuna un audit/verificare cu privire la modul de executare a lucrarii respective si in definitiv la cheltuirea banului public a "pus batista pe tambal". Concluzia este ca da, exista o complicitate intre vechea si actuala administratie judeteana sau cineva este protejat. De aici si urmatoarea intrebare: cine este protejat? Din documentatia citita de mine, in acea perioada fostul presedinte de consiliu judetean avea deplasari dese si sarcina semnarii documentelor era in competenta vicepresedintilor. Daca era dispusa o verificare/audit concluziile acesteia indicau clar daca au existat nereguli, cine se face vinovat si masurile care se impun a fi luate. In lipsa acestui audit/verificare s-a trecut totul la "pierderi".

PS: Maine, 11 august, consiliul judetean este convocat in sedinta ordinara. Pe ordinea de zi si proiectul de hotarare initiat de presedintele CJ Vrancea privind „Incadrarea Centrului Cultural Vrancea ca institutie de spectacole de proiecte”.

Banuiesc ca pica manusa in perspectiva anului electoral 2024 si conducerii Centrului Cultural.

Mai jos articolul din presa nationala:

https://www.libertatea.ro/stiri/doi-sefi-de-consiliul-judetean-vrancea-au-anuntat-construirea-unui-pod-fara-avizele-obligatorii-podul-s-a-prabusit-4231651

Concluzii:

In mai multe postari Alexe acuza o alianta PSD – PNL, se pune intrebarea daca la alegerile din 2024 vom reintalni o noua alianta USL.

Ramane de vazut daca se va concretiza scenariul din 2012, cand PDL cauta aliante impotriva USL si daca AUR / USR vor fi capabile sa gaseasca solutii impotriva unui nou USL?

Sursa: Vasile Alexe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s