𝗜𝗻𝗰𝗮 𝘂𝗻 𝗽𝗮𝘀 𝗶𝗻𝗮𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 A7 – 𝗙𝗼𝗰𝘀𝗮𝗻𝗶- 𝗕𝗮𝗰𝗮𝘂

Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes National si Locuințe a avizat indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Autostrada Focșani – Bacău. În perioada următoare se va parcurge circuitul legal de avizare, respectiv aprobarea prin Hotărâre de Guvern.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Lungimea totală a traseului este de aproape 96 de km, iar autostrada va avea 3 tronsoane:

Tronsonul 1 – Focșani – Domnești Târg (35,6 km)
Tr

onsonul 2 – Domnești Târg – Răcăciuni (38,8 km)
Tr

onsonul 3 – Răcăciuni – Municipiul Bacău (24,5 km)

Proiectul prevede realizarea a 5 noduri rutiere și a 91 de poduri și pasaje. Partea carosabilă a podurilor și a pasajelor, ce vor fi realizate pe autostradă, va fi de 12 m, pentru fiecare sens de mers. Podurile amplasate pe DN și DJ, ce traversează autostrada, vor avea câte o parte carosabilă de 7,8 m. Excepție face pasajul pe DN2, peste autostradă (km 3+972), care va avea o parte carosabilă de 14,8 m lățime, adică patru benzi de circulație, câte două, pe fiecare sens. Podurile amplasate pe DA (drumuri agricole), ce traversează autostrada, vor avea o parte carosabilă de 7 m. Pe poduri, între partea carosabilă și trotuare, vor fi prevăzuți parapeți metalici de siguranță cu nivel de protecție foarte ridicată.

Proiectul mai prevede realizarea a 101 parcele de perdele anti înzăpezire, majoritatea pe partea stângă a drumului, dar și pe partea dreaptă între km 2+800 și 4+300, km 15+000 și 20+300 și între km 64+500 și 66+200.

𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗙𝗼𝗰𝘀𝗮𝗻𝗶- 𝗕𝗮𝗰𝗮𝘂 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗲𝗶, 𝗔𝟳, 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘃𝗮 𝗮𝘃𝗲𝗮 𝟯𝟭𝟰 𝗸𝗶𝗹𝗼𝗺𝗲𝘁𝗿𝗶, 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗣𝗹𝗼𝗶𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗽𝗮𝗻𝗮 𝗹𝗮 𝗣𝗮𝘀𝗰𝗮𝗻𝗶.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s