După aproape 30 de ani, lucrările la Canalul Siret-Bărăgan ar putea fi reluate.

În ședința de azi a Comisiei Tehnico-Economice din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a  fost avizată documentația privind reabilitarea Canalului Siret – Bărăgan pe tronsonul Haret-limită cu localitatea Garoafa pe raza județului Vrancea.

Ministrul MADR, Adrian Ionuț Chesnoiu, l-a asigurat telefonic pe prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, de faptul că demersurile făcute sistematic au ajuns la București și că reabilitarea Canalului va fi făcută prin Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii de Irigații.

Mai mult decât atât, prefectul Nicușor Halici împreună cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Vrancea au reușit să adauge la tronsonul inițial o distanță suplimentară de nouă kilometri. Valoarea lucrărilor de reabilitare este de aproape 600 milioane lei (120 milioane euro).

Prin realizarea lucrărilor de investiții pe un tronson de 18 kilometri din Canalul Siret-Bărăgan, între kilometrul 5 și kilometrul 23, s-ar permite irigarea a 500.000 până la 700.000 de hectare de teren din câmpia Română şi obţinerea unor economii de 50% la energie, deoarece transportul apei în sistemele de irigaţii se va face preponderent gravitaţional şi mai puţin prin pompare. Totodată, canalul ar putea fi exploatat şi turistic, se mai precizează în comunicatul Instituției prefectului de Vrancea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s