In timp ce UE impune sancțiuni, Importurile americane de petrol din Rusia au crescut cu 43%

Potrivit secretarului adjunct al Consiliului de Securitate din Rusia, Mihail Popov, duminică, SUA a crescut importurile de petrol rusesc cu 43% în ultima săptămână, însumând aproape 100.000 de barili pe zi.

Secretarul de stat american Antony Blinken, Joe Biden – președintele USA, Vladimir Putin – președintele Rusiei, Sergei Lavrov- Ministerul de externe rus – Sumitul US-Russia – Geneva 16 Iunie 2021. Poză Brendan Smialowski / AFP) AFP VIA GETTY IMAGES

SUA au anunțat luna trecută o interdicție a importurilor rusești de petrol, gaze naturale și cărbune ca răspuns la invazia Rusiei din Ucraina.

Popov a declarat pentru Komsomolskaya Pravda News că „SUA i-au forțat pe europeni să introducă sancțiuni anti-ruse, în timp ce nu numai că au continuat să importe petrol din Rusia, ci au și crescut volumul livrărilor de petrol în ultima săptămână cu aproapr 43%, până la 100.000 de barili pe zi!”  

Mihail Popov, a mai detaliat, că Washingtonul a importat îngrășăminte din Rusia.

Fostul colonel american și vicepreședinte al Centrului EURASIA, Earl Rasmussen, a declarat că sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei se vor întoarce ca un bumerang și vor provoca o recesiune masivă în Europa.

Foto: Earl Rasmussen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s