Nu există nor toxic deasupra României!

Analiză cu privire la concentrațiile de monoxid de carbon și particule în suspensie (PM2.5 și PM10) în zona României
22 și 23 martie 2022

În cursul zilei de azi (22 martie) și mâine (23 martie) în estul și în sud-estul României, circulația aerului se va face din sector predominant nordic și nord-estic. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima zi a intervalului în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, unde vor fi rafale în general de 55…65 km/h, iar în zona montană aferentă temporar vitezele vor fi de peste 70…80 km/h.
În restul teritoriului, circulația aerului se va realiza predominant din sector nord-vestic și vestic, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, cu precădere în regiunile centrale.
Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că pe parcursul zilei de astăzi și mâine, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.

Notă: Mai multe date privind aceste informații pot fi consultate pe site-ul
Serviciului de Monitorizare a Atmosferei Copernicus (CAMS):
https://atmosphere.copernicus.eu/charts/cams/carbon-monoxide-forecasts?facets=undefined&time=2022032200,84,2022032512&projection=classical_europe&layer_name=composition_co_totalcolumn

Datele privind evoluția Indicelui European al Calității Aerului (22 martie 2022, ora 10 UTC) bazate pe observații indică faptul că pe parcursul zilei de astăzi și mâine, deasupra României, concentrațiile de particule în suspensie (PM10) nu vor avea valori ridicate.

Notă: Aceste informații pot fi consultate pe site-ul:
https://airindex.eea.europa.eu/Map/AQI/Viewer/#

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s