Isteria Carburanților!!! Românii stau la cozi să cumpere combustibil

Începând de astăzi după amiază, 9 martie 2022, românii stau la cozi să cumpere combustibil.

Cum era de așteptat, unele benzinării au profitat de cererea în exces și au crescut prețurile până la peste 9 lei / litru.

Totuși, situația este punctuală, majoritatea stațiilor de carburanți afișând prețuri în jurul valorii de 7,80 lei / litru.

Panica s-a creat pe fondul unor prețuri de la granița româno-ungară. Am văzut acel preț de 11 lei/litru de benzină nejustificat, iar în acest sens românii trebuie să știe că în țara vecină, în Ungaria, s-a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei, iar produsul a dispărut de pe piața vecină. Benzinăriile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop și astfel această situație a început să influențeze prețul la frontiera noastră, dar în benzinării independente. Deci la graniță este o excepție și nu vorbim de lipsă de benzină și motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării pentru că avem combustibilul necesar și nu la prețul dat ca exemplu.

Astăzi, într-o postare , ministrul Economiei, Virgil Popescu, a lansat un mesaj cu scopul de a liniști populația.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, spune acesta.

Pe fondul crizei mondiale de combustibili, datorată în mare măsură și restricțiilor impuse Rusei, Emiratele Arabe Unite îndeamnă membrii OPEC pentru creșterea producției de petrol, acest fapt ajutând la stabilizarea prețului la combustibili, preț care a ajuns la cele mai înalte niveluri din ultimul deceniu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s