SUA își îndeamnă cetățenii să ia în considerare părăsirea imediată a Rusiei

SUA își îndeamnă cetățenii să ia în considerare părăsirea imediată a Rusiei

Potrivit Reuters, cetățenii americani trebuie să ia în considerare părăsirea imediată a Rusiei cu zboruri comerciale, a anunțat aseară Departamentul de Stat american, invocând un număr tot mai mare de companii aeriene care anulează zborurile și țările care își închid spațiul aerian către Rusia după invazia Ucrainei de către aceasta.

„Cetăţenii SUA ar trebui să ia în considerare plecarea imediată din Rusia prin opţiunile comerciale încă disponibile”, a spus o alertă de securitate dată la 27 februarie pe web site-ul ambasadei SUA la Moscova.

AMBASADA cere cetățenilor americani să aibă „un plan de urgență care să nu se bazeze pe asistența guvernului SUA”.

Invazia Ucrainei de către Rusia, cel mai mare atac asupra unui stat european după cel de-al Doilea Război Mondial, a declanșat un val de represalii occidentale, guvernele americane și europene impunând sancțiuni băncilor și instituțiilor financiare rusești.

Departamentul de stat American și-a păstrat avizul de călătorie pentru Rusia la „Nivelul 4: Nu călătoriți”. Pe 20 februarie, ambasada SUA la Moscova îi sfătuise pe americanii din țară să aibă un plan de evacuare, invocând posibile atacuri la Moscova și de-a lungul graniței Rusiei cu Ucraina.

Sursa: Reuters

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s