Fake News – Avionul rusesc doborât de Fantoma Ucrainiană

Imaginile video difuzate pe scară largă, verificate de Reuters ca fiind „Descriere greșită, Inșelătoare/ Fake News”, au apărut în contul oficial al ministerului ucrainian.
Pagina verificată de Twitter a Ministerului ucrainean al Apărării a publicat pe 25 februarie imagini cu jocuri video care pretindeau că arată un avion de luptă ucrainean doborând un avion rusesc.

Astăzi, Reuters a verificat faptul că videoclipul fals distribuit pe scară largă este „Subintitulat greșit/ Înselător / Fake News”.

Tweetul ministerului era încă publicat la momentul publicării prezemtului articol.Videoclipul de 15 secunde este însoțit de legenda: „ Ce face acest as ucrainean? ”

Relatarea Ministerului Apărării îl descrie ca fiind un avion de luptă MiG-29 care distruge un avion rusesc Su-35 cu o rachetă.

Utilizatorii rețelelor de socializare s-au grăbit să arate videoclipul YouTube „ Ghost of Kiev”. Luptă între MiG29 ucrainean și Su27 rusesc simulată în DCS World” . Clipul, care are peste un milion de vizualizări, se referă la o poveste neconfirmată, dar care se răspândește rapid despre killer-ul ucrainean „ Fantoma Kievului ”, care ar fi reușit să doboare de unul singur șase avioane inamice.

Cu toate acestea, acel clip a fost încărcat pentru prima dată pe YouTube cu titlul „ Ghost of Kiev kill ”. Cel care a încărcat a susținut că filmarea a fost realizată cu un simulator digital de luptă în caseta de descriere.

DCS înseamnă Digital Combat Simulator World, un joc digital pe câmpul de luptă dezvoltat de Eagle Dynamics.

Un purtător de cuvânt al companiei, Matthias Techmanski , a confirmat într-un e-mail către Reuters că filmarea provine de la DCS și că Eagle Dynamics „ nu este responsabilă pentru distribuția sa ” și nu susține „ un astfel de conținut ”.

Fact checker/ Verificarea datelor de la Reuters a spus că filmarea a fost „ Gresit Interpretată ” și provine dintr-un joc video. Twitter a semnalat sâmbătă postarea Ministerului ucrainean al Apărării ca fiind înșelătoare

Unii utilizatori au șters videoclipul înșelător și și-au cerut scuze.

Au existat o serie de alte videoclipuri care au făcut loc în rețelele de socializare

descrise ca imagini ale conflictului militar în curs din Ucraina, evidențiind astfel problema de lungă durată în care videoclipurile neverificate, cu puțin sau deloc context sau cercetare, ajung să fie răspândite în rețelele sociale și sunt chiar preluate de conturi guvernamentale.

https://mobile.twitter.com/DefenceU/status/1497170325162934272?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497170325162934272%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Frussia%2F550694-ukraine-defense-ministry-fake%2F

Articol preluat de pe:

https://www.rt.com/russia/550694-ukraine-defense-ministry-fake/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s