Klaus Iohannis prezent la Bruxelles la întâlnirea dedicată situației de securitate de la granița Ucrainei.

Am avut astăzi la Bruxelles o întâlnire informală foarte bună a Consiliului European dedicată situației de securitate de la granițele Ucrainei, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Concluzia a fost că rămânem uniți, știm ce avem de făcut și, orice se va întâmpla, vom reacționa adecvat împreună, spune Iohannis. Este cel mai important și cel mai puternic mesaj! Trebuie să rămânem uniți și în eforturile diplomatice, și în eforturile economice. Suntem pregătiți să luăm orice măsură se impune, împreună, dacă situația în teren se schimbă. Uniunea Europeană are pachete de reacții pregătite și acestea vor fi puse în practică. Nu-și dorește nimeni o soluție de tip sancțiuni, ci o soluție diplomatică, care să ducă la dezescaladare și la calmarea tensiunilor de pe Flancul Estic, a încheiat Iohannis.

https://www.presidency.ro/ro/media/declaratii-de-presa/declaratii-de-presa-sustinute-de-presedintele-romaniei-klaus-iohannis-dupa-participarea-la-reuniunea-informala-a-consiliului-european-si-la-summitul-uniunea-europeana-uniunea-africana

Sursa: Administrația Prezidențială a României

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s