Refacerea stațiunii Soveja, de la vis la realitate!

Stațiunea Soveja a intrat într-un proces de degradare continuă după revoluție, promisiunea noului primar, Ionuț Filimon, de a revigora stațiunea a început în 2021, când, cu ajutorul consiliului local din Soveja, a hotărât impozitarea proprietăților lăsate în paragină cu 500%.


Proprietarii au avut la dispoziție un an să-și curețe terenurile sau să-și renoveze clădirile abandonate, în acest proces primăria Soveja și consiliul Județean Vrancea – nu se pot implica pentru că imobilele și terenurile respective nu le aparțin, iar majoritatea aparținând sindicatelor CSDR SIND România.

Consiliul Local Soveja decide dacă este de acord sau nu cu un calendar de investiții și conformare pentru clădirile Sindicatelor, lăsate în paragină la noi în localitate de ani de zile, declară Primarul Filimon
Decizia va veni săptămâna viitoare, după ce am mai avut astăzi o nouă rundă de discuții cu reprezentații CSDR SIND România, întâlnire care a avut ca obiect supra-impozitarea clădirilor abandonate cu 500%.


Încă de la începutul anului 2021, în Consiliul Local Soveja a fost supus votului proiectul de impozitare cu 500% a clădirilor și terenurilor lăsate în paragină. Astfel, proprietarii au avut la dispoziție un an să-și curețe terenurile sau să-și renoveze clădirile abandonate. În această situație se află, lucru cunoscut de toată lumea, și clădirile din Stațiunea Soveja, situație care trenează de ani de zile fără nicio ameliorare. Clădirile nu aparțin primăriei și nici Consiliului Județean Vrancea, acestea aparțin SIND România, singurii responsabili pentru starea de fapt a lucrurilor și cei care le pot reabilita, afirmă primarul din Soveja.
După mai multe întâlniri, mai mult sau mai puțin tensionate, astăzi reprezentantul CSDR SIND România a propus o încercare de negociere.
Luni, în cadrul ședinței de CL, vom analiza propunerea Sindicatelor, le vom cere un calendar al investițiilor pe 2022, după care, alături de consilierii locali, vom decide măsurile de impozitare. Nu accept sub nicio formă o păsuire sau să mai închidem ochii la nepăsarea din Stațiune!
„Există doar două pârghii ce pot pune oamenii în mișcare, interesul și frica”.
Așa cum am promis încă de la începutul anului trecut, vom lua măsuri împotriva celor care nu s-au conformat, și iată că acțiunile nostre nu se opresc la nivel de vorbe, încheie primarul Ionuț Filimon.

Sursa: Ionuț Filimon

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s