Întâlnire Viktor Orban – Vladimir Putin planificată în Februarie

În contextul tensiunilor din regiune produse de Rusia, urmează o nouă lovitură dată Europei de Viktor Orban, premierul Ungariei.

„Viktor Orban se va întâlni cu președintele rus Vladimir Putin la începutul lunii februarie, pregătirile sunt în curs”, a spus Szijjarto pe contul său de Twitter.

Întâlnirea dintre Viktor Orbán și Vladimir Putin este programată să aibă loc în Rusia pe 1 februarie, a dezvăluit ministrul de externe Péter Szijjártó într-un interviu acordat agenției de presă ruse TASS.

Premierul ungar Viktor Orban intenționează să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin la începutul lunii februarie 2022, a declarat joi ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto.

Ministrul de externe al Ungariei și-a exprimat speranța că anul viitor se vor realiza progrese în relațiile dintre țări în ceea ce privește extinderea centralei nucleare Paks, producerea vaccinului Sputnik V în unitățile de producție din Ungaria, precum și cooperarea în industria aerospațială.

Vom discuta despre progresul viitor al pregătirii construcției centralei nucleare”, a adăugat ministrul de externe.

„Ne-am dori să vedem cele două noi reactoare operaționale până la sfârșitul acestui deceniu. Pentru că, cu aceste două reactoare noi, cu cele patru reactoare existente și cu investițiile solare care sunt în desfășurare, Ungaria va fi, de asemenea, un auto-furnizor când vine vorba de electricitate”, a spus el.

Orban a declarat într-o conferință de presă că se va întâlni cu președintele rus Vladimir Putin și acceptă o viitoare vizită în Rusia. Ultima dată când Putin și Orban s-au întâlnit a fost la Budapesta în 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s