De Ziua Culturii Naționale, recităm Luceafărul în 10 limbi străine, la Focșani.


Anul acesta, Primăria Municipiului Focșani, împreună cu instituțiile de cultură din subordine, vă invită să descoperiți armonia eminesciană chiar de Ziua Culturii Naționale, pe 15 ianuarie 2022.
Ziua Culturii Naționale reprezintă ocazia perfectă de a aduce publicului o premieră deosebită: primul podcast cultural din zonă constând în lecturarea în 10 limbi, a celui mai lung poem de dragoste din lume – Luceafărul.


Evenimentul va avea loc sâmbătă, 15 ianuarie 2022, de la ora 11.00, la Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” Focșani, unde îi vom avea alături pe cei care au realizat acest produs – elevi și profesori din școli și licee focșănene, precum și pe reprezentanții Centrului Academic Internațional ”Eminescu” Chișinău, pe cei ai Bibliotecii Județene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, reprezentanți ai comunităților minorităților din Focșani și, nu în cele din urmă, două mari figuri culturale focșănene: filolog dr. Teodora Fîntînaru și Directorul Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” Focșani, actorul Sorin Francu.


Programul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale va continua la ora 17.45, când se va depune la bustul din Piațeta Teatrului o ghirlandă de flori, iar de la ora 18.00 vă invităm în sala de spectacole a Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” Focșani, pentru a fi părtașii unui periplu literar, muzical și coregrafic realizat de artiștii Ansamblului Folcloric ” Țara Vrancei ”, ai Ateneului Popular ” Mr. Gh. Pastia ” și ai Teatrului Municipal ” Mr. Gh. Pastia ”, în colaborare cu Liceul de Arte ” Gh. Tattarescu ” din Focșani.
Evenimentele se vor desfășura cu un public limitat la 100 de persoane și vor fi transmise on-line pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Focșani.


Accesul este GRATUIT

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s