Taxele și impozitele locale pot fi achitate de astăzi, 4 ianuarie 2022

Primăria Municipiului Focşani aduce la cunoştinţa persoanelor fizice și juridice că, începând cu data de 4 ianuarie 2022, se vor putea achita impozitele și taxele locale aferente anului fiscal în curs. Acestea se pot achita cu numerar sau cardul bancar la sediul Primăriei Municipiului Focșani, cât și prin virament bancar și online prin platforma http://www.ghiseul.ro.

De asemenea, Primăria Municipiului Focşani informează persoanele fizice și juridice că data de 31 martie 2022 este termenul limită până la care poate fi achitat impozitul pe clădiri, terenuri, mijloace de transport și taxa afișaj pentru semestrul I al anului 2022, fără a avea majorări de întârziere la plată.

De la data de 1 aprilie 2022, pentru impozitul pe clădiri, terenuri, mijloace de transport și taxa afișaj aferente semestrului I din anul curent, se va calcula o majorare de 1% pentru fiecare lună sau fracţiune de lună.

Pentru plata cu anticipaţie până la data de 31 martie a anului curent a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport datorat pentru întregul an de către contribuabil, se acordă o bonificaţie de 10% pentru persoanele fizice și de 5% pentru persoanele juridice .

Totodată, dorim să reamintim tuturor persoanelor fizice și juridice că data de 31 martie 2022 este termenul limită până la care se pot depune rapoartele de evaluare a clădirilor, conform prevederilor articolelor 458 și 460 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s