Anglia va renunţa la restricțiile suplimentare legate de virusul Covid.

U.K. va renunţa la restricțiile suplimentare legate de Covid-19.  Trebuie să fie „o ultimă soluție”, a spus secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, în ciuda creșterii numărului de cazuri în Marea Britanie. Conform Daily Mail, Javid a spus că Marea Britanie trebuie să caute să „trăiască alături de” coronavirus în 2022.

https://www.bbc.co.uk/news/uk-59844761

Numărul persoanelor aflate la terapie intensivă nu a urmat aceeași traiectorie raportată la aceeaşi perioadă a anului trecut, a spus el, dar a avertizat că va exista o creștere mare a numărului de persoane care au nevoie de îngrijiri NHS în luna următoare. Acest lucru „probabil o să testeze limitele capacității NHS mai mult decât o iarnă obișnuită”, a spus el. Între timp, Chris Hopson, directorul executiv al NHS Providers, care reprezintă trusturile NHS, a declarat că spitalizările cu Covid-19 cresc acum în toată țara, urmând modelul observat la Londra. El a spus că oamenii încă nu știau ce se va întâmpla în continuare și că există unele îngrijorări cu privire la impactul amestecării intergeneraționale în perioada Crăciunului. Matthew Taylor, directorul executiv al Confederației NHS, care reprezintă organizațiile de servicii medicale din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, a declarat că următoarele săptămâni vor fi „foarte grele”.

Vineri, cazurile zilnice de Covid din Marea Britanie au atins un alt record de 189.846. Sărbătorile de Revelion au fost reduse în mare parte din Marea Britanie, deoarece varianta Omicron, mai contagioasă, continuă să crească cazurile. Anglia se află în prezent sub restricțiile din Planul B ale guvernului, ceea ce înseamnă că acoperirea feței este obligatorie în majoritatea locurilor interioare și în transportul public, în timp ce oamenii ar trebui să lucreze de acasă dacă pot.

Guvernul a rezistat apelurilor de a impune noi reglementări în Anglia în perioada premergătoare noului an, diferit de Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, unde acum sunt în vigoare reguli mai stricte pentru pub-uri, baruri și restaurante. Javid a spus că Anglia „a avut în 2022 unele dintre cele mai puțin restrictive măsuri din Europa”. El a spus: „Reducerea libertății noastre trebuie să fie o ultimă soluție, iar poporul britanic se așteaptă pe bună dreptate de la noi să facem tot ce ne stă în putere pentru a le evita. „De când am intrat în acest rol în urmă cu șase luni, am fost, de asemenea, foarte conștient de costurile enorme pentru sănătate, sociale și economice ale blocajelor. „Așa că am fost hotărât că trebuie să ne acordăm cele mai bune șanse de a trăi alături de virus și de a evita măsuri stricte în viitor.” Dar domnul Javid a spus că pandemia este „departe de a se termina”. Era inevitabil să existe o creștere mare a pacienților cu Covid care necesită tratament NHS în luna următoare, a spus el, din cauza decalajului dintre infecții și internările la spital. Cifrele privind coronavirusul de vineri au arătat că internările zilnice în spital au fost de până la 1.915, la 27 decembrie, comparativ cu 1.506 în ziua precedentă.

Au existat, de asemenea, alte 203 decese în decurs de 28 de zile de la un test pozitiv. Problema cu care se confruntă guvernul este că fereastra de suprimare a vârfului cu restricții poate să fi trecut deja. Modelele produse pentru guvern de Universitatea Warwick sugerează că și cu o revenire la izolare, cu doar școli deschise nu are practic niciun impact asupra spitalizărilor acum. Pentru a fi avut un impact semnificativ, măsurile ar fi trebuit să fie introduse în Boxing Day sau cu o săptămână mai devreme. Dar chiar și atunci argumentul pentru ei a fost neclar – în ambele scenarii infecțiile și spitalizările revin odată ce restricțiile sunt ridicate. În mare parte, tot ceea ce realizează este amânarea și răspândirea bolii. Acest lucru ar fi putut fi de folos dacă eliminăm presiunea asupra NHS. Dar există, desigur, costurile mai mari ale restricțiilor pentru societate, economie și sănătate mintală de luat în considerare. Nu există soluții simple la acest val Omicron – și opțiunile pe care guvernul le-a avut s-ar putea să fi dispărut. Domnul Hopson a spus la începutul săptămânii trecute că au existat îngrijorări din partea trusturilor londoneze cu privire la creșterea zilnică a spitalizărilor, care a fost de aproximativ 8%, dar aceasta a scăzut la 4%, până la 5% vineri și sâmbătă. „Încă nu vedem numărul mare de persoane în vârstă grav bolnave pe care le-am văzut în vârfurile anterioare”, a spus el, adăugând că ocuparea la terapie intensivă a fost în general stabilă. Volumul uriaș de pacienți, combinat cu absențe ale personalului cauzat de Covid-ul din sectorul sănătății, ar deveni „cea mai mare îngrijorare” dacă ar fi susținut, a spus domnul Hopson. Matthew Taylor, directorul executiv al Confederației NHS, a spus că speră că oamenii s-au „distrat de minune” în ajunul Anului Nou.
„Înțeleg cât de mult își doresc oamenii să revină la normal și sunt încrezător că, pe măsură ce anul acesta va progresa, vom putea face asta. „Cu toții sperăm că 2022 va fi anul în care coronavirusul devine doar o boală cu care trăim, nu o boală care ne domină viețile. „Poți avea optimism, dar totuși recunoști că următoarele câteva săptămâni vor fi foarte grele și trebuie să facem tot ce este necesar pentru a trece peste”, a spus el. Țara ar trebui să continue cu programul de vaccinare, a spus el, dar a avertizat că liderii NHS ar putea fi nevoiți să ia decizii dificile – care ar putea include oprirea vizitatorilor la spitale.

Numărul cazurilor „descurajante” – un statistician de frunte care consiliază guvernul a spus că, cazurile zilnice de Covid-19 din Marea Britanie ar putea fi mai aproape de 500.000 din cauza supraîncărcării sistemului de testare și a reinfectărilor necontorizate în datele guvernamentale. Profesorul Sir David Spiegelhalter de la Universitatea din Cambridge a declarat pentru BBC: „Acesta este un val uriaș, fără precedent de infecție și foarte descurajantă”. El a adăugat că decesele „nu cresc încă” și că ar putea fi  o situaţie „destul de optimistă” în ceea ce privește evitarea tipului de măsuri observate în ultimul val de iarnă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s