Un bărbat care a călătorit cu avionul pe ruta Londra – Suceava, a prezentat la controlul DSP un test în care era infectat cu Sars-Cov-2

Un bărbat de 47 de ani, din judeţul Suceava, a venit acasă cu avionul pentru a petrece sărbătorile de iarnă împreună cu familia. La verificarea documentelor, angajaţii DSP Suceava au constatat că pasagerul avea un test PCR din care rezulta că este infectat cu noul coronavirus.

Potrivit DSP Suceava, bărbatul care munceşte în U.K. a aterizat pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”, din Suceava, în data de 23 Decembrie.

Acesta ar fi încercat să scape de triajul epidemiologic, însă nu a reuşit. La verificarea documentelor, asistentele medicale au observat că individul era vaccinat din luna Mai, dar pe testul PCR făcut înainte să se întoarcă în ţară scria că-i infectat cu SARS-CoV-2. 

Bărbatul a arătat rezultatul testului, cel mai probabil, în speranţa că angajaţii DSP să nu observe că este „pozitiv”.

Specialiştii DSP Suceava au luat imediat măsura izolării persoanei, au solicitat serviciul de ambulanţă Suceava pentru a recolta de urgenţă probă pentru test PCR şi de asemenea trimiterea pentru secvenţiere genomică”, a declarat Olivia Ioana Vlad, directorul DSP Suceava.

Concomitent s-a luat măsura identificării persoanelor care au călătorit în imediata apropiere a persoanei infectate, aproximativ 30 călători. ”În cel mai scurt timp aceştia vor fi contactaţi telefonic, în cadrul anchetei epidemiologice pe care Direcţia de Sănătate Publică o declanşează în cazul unei persoane infectate cu Sars-Cov-2”, a mai spus şefa DSP Suceava.  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s