Prefectul de Vrancea – Gheorghiță Berbece a fost eliberat din funcție!!!

Guvernul României a decis astăzi eliberarea din funcție a doi prefecți, unul dintre ei fiind, din nefericire, prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece.

Cu siguranță, motivele care au condus la această decizie nu au legătură cu activitatea prefectului Berbece, care a fost una de excepție, ținând cont de contextul în care a preluat această funcție, într-o perioadă în care pandemia produsă de COVID-19 a dat peste cap viața tuturor cetățenilor, susţine Toma, preşedintele CJ Vrancea.

Cu toate acestea, Vrancea a reușit să mențină un nivel scăzut al infectărilor comparativ cu alte zone, implicarea prefectului fiind totală. Această implicare am regăsit-o și atunci când județul a fost lovit de inundații, dar și în relația cu partenerii instituționali și cu ”actorii sociali” din Vrancea, spune Toma.

S-a decis eliberarea din funcție a liberalului Gheorghiță Berbece la ședința de guvern care a avut loc miercuri după – amiază. În locul acestuia, momentan, nu a fost numit nimeni, conducerea Instituției Prefectului fiind asigurată de subprefect.

Susțin cu maximă responsabilitate faptul că prim-vicepreședintele PNL Vrancea, Gheorghiță Berbece, merită susținut pentru orice funcție în arcul guvernamental, cei doi ani de mandat demonstrând din plin calitățile care îl recomandă, preşedintele consiliului judeţean, Cătălin Toma.

Potrivit înțelegerii din coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR, funcția de prefect în Vrancea va revine PSD. Organizația județeană a PSD  l-a propus pe omul de afaceri Victor Roman, președintele PSD Adjud. Fost consilier județean și fost deputat în Parlamentul României, Victor Roman şi-a pierdut mandatul deoarece a fost declarat  incompatibil de către ANI.

Victor Roman este asociat în mai multe societăţi, recunoscute pentru afacerile cu bani publici pe care le controlează.


Asteptăm în zilele următoare decizia guvernului cu privire la viitorul prefect de Vrancea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s