Au crescut tarifele pentru salubritate în Focșani!

Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Focșani, solicitată la cererea primarului Cristi Valentin Misăilă, s-au aprobat noile tarife la serviciile de curățenie și salubritate. Printre proiectele propuse de primarul Cristi Misăilă a fost şi proiectul CUP Salubritate, proiect revenit pe ordinea de zi după ce a mai fost respins de două ori în trecut, dar care astăzi a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Astfel, tariful plătit de focșăneni pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere crește de la 12,29 lei/lună/persoană la 14,65 lei/lună/persoană. În cazul agenților economici, tariful crește de la 129,8 lei/mc la 156 lei/mc. În general, creșterile la aceste servicii sunt de 20%. De asemenea, a fost votat și proiectul primarului privind creșterea tarifelor de salubrizare stradală.

Foto: CUP SALUBRIZARE

”Pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor reciclabile similare -agenți economici și instituții- tariful este zero. Norma de producere a deșeurilor menajere pentru beneficiarii casnici din Municipiul Focșani va fi de 0,702 kg/pers/zi (0,5967 kg/pers/zi reziduale și biodeșeuri + 0,1053 kg/pers/zi reciclabile), respectiv 21,06 kg/pers/lună (norma: 0,0702 mc/pers/lună)”, se menționează în fundamentarea preţului propus.

Alte motive care au mai stat la baza preţului propus:
– Creșterea prețului combustibililor și a consumabilelor.
– Lucrările de întreținere la utilaje ș.a.

De-asemenea au mai fost propuse şi votate schimbarea preţurilor la activitatea de prevenire îngheţ şi activitatea de deszăpezire, aici s-a discutat despre scoaterea sării din componenţa materialului antiderapant, drept consecinţă, fiind modificarea preţului plătit de municipalitate.

Puteti vedea şedinţa integrală accesând link-ul Primariei Municipiului Focşani

https://m.facebook.com/primaria.focsani/videos/292096199278466/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s