Ştiri internaţionale

Facebook a anunțat noul nume al companiei

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat schimbarea pe care o va suferi compania mama, dezvăluindu-i numele, Meta, şi că aceasta va cuprinde rețeaua de socializare, Instagram, WhatsApp și brandul de realitate virtuală Oculus.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat schimbarea pe care o va suferi compania mama, dezvăluindu-i numele, Meta, şi că aceasta va cuprinde rețeaua de socializare, Instagram, WhatsApp și brandul de realitate virtuală Oculus.

Rebrand-ul face parte dintr-o lărgire a portofoliului companiei dincolo de rețelele sociale, în special pentru că va continua cu planurile de dezvoltare a „Meta versiunii”, un univers online în care oamenii se pot întâlni, se pot juca și lucra virtual, folosind adesea ochelari VR. Zuckerberg a jucat într-un videoclip promoțional care a oferit imagini  din lumea digitală, prezentând un avătar al său.

Facebook și-a schimbat numele corporativ în Meta, ca parte a unui rebrand major. Zuckerberg a spus că ar fi mai bine să „cuprindă” ceea ce face, deoarece își extinde acoperirea dincolo de rețelele sociale în domenii precum realitatea virtuală (VR). Modificarea nu se aplică platformelor sale individuale, cum ar fi Facebook, Instagram și Whatsapp, ci doar compania-mamă care le deține.

Această mișcare este  urmărită de o serie de comentarii negative despre Facebook, bazate pe documente scurse de la un fost angajat.
Facebook este într-o criză de relații publice. Mai multe documente cunoscute sub numele de Facebook Papers, scurse luna aceasta, au dezvăluit funcționarea interioară a companiei, iar denunțătorul Frances Haugen a acuzat compania că pune „profitul peste siguranță”.

În 2015, Google a făcut acelaşi pas, şi-a redenumit compania mamă Alphabet, cu toate acestea, numele nu a prins.

Într-un material video publicat pe pagina sa  -Mark a prezentat viziunea şi ce presupune proiectul METAvers.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Biblioteca „Alexandru Donici”

Filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău

Viata ca o pagina scrisa dintr-o carte

Viata oferita in mainile Domnului

Centrul medi@

Informatii Zi de Zi

Mucenicul's Blog

"Cei care pot renunța la libertate pentru a obține o siguranță temporară nu merită nici libertate nici siguranță." Benjamin Franklin

SEMNALUL ORA

Rămâi conectat la știrile noastre! Revistă săptămânală regională, independentă din cadrul Grupului de presa VGTV REGIONAL, Fondator Georgiana Leulescu-2012

Magic Story

slideshow

StoreDay România

world in my eyes!

%d blogeri au apreciat: