Raed Arafat – Ar trebui tăiat microfonul celor care spun oamenilor să nu se vaccineze

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat într-o intervenţie publică, că românii au nevoie de o informare corectă şi că „Trebuie oprit microfonul celor care spun oamenilor să nu se vaccineze”.

Raed Arafat a declarat că „măcar două-trei luni”, cei care dezinformează şi îi îndeamnă pe oameni să nu se vaccineze ar trebui să nu fie lăsaţi să vorbească, cel puţin la televiziuni sau radiouri.

Să ne concentrăm pe a informa corect populația. Eu, cu tot dreptul de libera exprimare, aș tăia microfonul la toți care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze.

Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile”, a declarat Raed Arafat.”

Șeful Depatamentului pentru Situații de Urgență(DSU) a declarat că nu există o justificare în cazul celor care vorbesc despre vaccin și fac apel la populație să nu se vaccineze.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România, în medie, se imunizează anti Covid  50 000 de persoane pe zi.

Vineri, în raportul săptămânal Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, le-a propus românilor un „exerciţiu de imaginaţie” despre cei care dau sfaturi anti-vaccinare:

„Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg, cu bisturiul în mână. I-aţi lăsa să vă opereze, să vă opereze copilul? Nu cred. Şi atunci de ce îi lăsaţi să vă propună soluţii despre vaccinare?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s