Ultima ora

Finlanda se alătură Suediei și Danemarcei în limitarea vaccinului Moderna COVID-19

Suedia şi Danemarca au declarat că vor întrerupe utilizarea vaccinului COVID-19 Moderna pentru persoanele tinere, în urma unor rapoarte privind posibile reacţii adverse rare, cum ar fi miocardita, relatează agenţia de presă Reuters. 

Agenţia suedeză de sănătate publică a declarat că va întrerupe utilizarea vaccinului pentru persoanele născute după 1991 , deoarece datele indică o creştere a cazurilor de miocardită şi pericardită în rândul tinerilor şi adulţilor tineri care au primit vaccinul. Aceste condiţii implică o inflamaţie a inimii sau a mucoasei acesteia.

„Legătura este deosebit de clară atunci când vine vorba de vaccinul Moderna Spikevax, mai ales după a doua doză”, se arată în comunicatul agenţiei de sănătate.

Danemarca a decis să întrerupă administrarea vaccinului Moderna persoanelor cu vârsta sub 18 ani din precauţie.

„În datele preliminare există suspiciunea unui risc de inflamaţie cardiacă la vaccinarea cu Moderna”, se arată în comunicatul autorităţii daneze pentru sănătate.

Suedia şi Danemarca au declarat că recomandă vaccinul Comirnaty, de la Pfizer / Biontech. 

Norvegia recomandă deja vaccinul Pfizer / Biontech minorilor şi a declarat miercuri că reiterează acest lucru, subliniind că efectele secundare rare ar putea avea loc în special la adolescenţi băieţi şi bărbaţi tineri, în principal, după administrarea celei dea doua doze.

„Bărbaţii cu vârsta sub 30 de ani ar trebui să ia în considerare alegerea vaccinului Pfizer / Biontech atunci când se vaccinează”, a declarat Geir Bukholm, şeful Institutului Norvegian de Sănătate Publică.

Pe lângă Suedia şi Danemarca, Finlanda a anunţat si ea supendarea vaccinării.

https://www.reuters.com/world/europe/finland-pauses-use-moderna-covid-19-vaccine-young-men-2021-10-07/

HELSINKI, 7 octombrie (Reuters) – Finlanda a întrerupt, începând de azi, 07.10.2021- utilizarea vaccinului Moderna (MRNA.O) COVID-19 pentru bărbații tineri din cauza rapoartelor care arată un efect secundar cardiovascular rar, alăturându-se Suediei și Danemarcei la limitarea utilizării acestuia.

Mika Salminen, directorul institutului de sănătate finlandez, a declarat că Finlanda va da vaccinul Pfizer bărbaților născuți după 1991.
Finlanda oferă vaccinul persoanelor cu vârsta de peste 12 ani.

„Un studiu nordic care a implicat Finlanda, Suedia, Norvegia și Danemarca a constatat că bărbații cu vârsta sub 30 de ani care au primit Moderna Spikevax au un risc ușor mai mare decât alții de a dezvolta miocardită”, a spus el. Oficialii suedezi și danezi au anunțat miercuri că vor întrerupe utilizarea vaccinului Moderna pentru toți adulții tineri și copii, citând același studiu nepublicat.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Biblioteca „Alexandru Donici”

Filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău

Viata ca o pagina scrisa dintr-o carte

Viata oferita in mainile Domnului

CENTRUL MEDI@

INFORMATII ZI DE ZI

Mucenicul's Blog

"Cei care pot renunța la libertate pentru a obține o siguranță temporară nu merită nici libertate nici siguranță." Benjamin Franklin

SEMNALUL ORA

Rămâi conectat la știrile noastre! Revistă săptămânală regională, independentă din cadrul Grupului de presa VGTV REGIONAL, Fondator Georgiana Leulescu-2012

Magic Story

slideshow

StoreDay România

world in my eyes!

%d blogeri au apreciat: