România- încă pe lista verde în Anglia! Regulile listei verzi + Ce trebuie să faceți dacă călătoriți în Anglia dintr-o țară sauteritoriu de pe lista verde.

Începând de luni, 4 octombrie 2021, se schimbă condițiile de intrare în Regatul Unit.

Persoanele care călătoresc din România către Anglia vor fi exceptate de la efectuarea carantinei DOAR dacă sunt vaccinate cu schema completă – 2 doze sau o singură doză, conform tipului de vaccin -cu condiția ca vaccinul să fie aprobat într-unul din programele de vaccinare din UK, UE sau SUA.

În plus, persoanele vaccinate vor fi scutite și de efectuarea testului înainte de plecare/testul de îmbarcare.

De Luni, 4 octombrie, de la ora 04:00, vă veți califica ca fiind complet vaccinat dacă sunteți vaccinat fie: – în cadrul unui program de vaccinare aprobat în Marea Britanie, Europa, SUA
– programul de vaccinare din Marea Britanie sau în străinătate cu un curs complet de vaccinuri Oxford / AstraZeneca, Pfizer BioNTech, Moderna sau Janssen de la un organism relevant de sănătate publică din Australia, Antigua și Barbuda, Barbados, Bahrain, Brunei, Canada, Dominica, Israel, Japonia, Kuweit, Malaezia, Noua Zeelandă , Qatar, Arabia Saudită, Singapore, Coreea de Sud, Taiwan sau Emiratele Arabe Unite (EAU)

Formulările celor 4 vaccinuri enumerate, cum ar fi AstraZeneca Covishield, AstraZeneca Vaxzevria și Moderna Takeda, se califică drept vaccinuri aprobate. Trebuie să fi urmat un curs complet de vaccin aprobat cu cel puțin 14 zile înainte de a ajunge în Anglia.

În cazul în care sunt necesare 2 doze de vaccin pentru un curs complet, veți putea: amestecați 2 tipuri diferite de vaccin, de exemplu Oxford / AstraZeneca și Moderna aveți cele 2 vaccinări în cadrul a două programe diferite aprobate, de exemplu Australia și Japonia, Marea Britanie și SUA, UE și Canada.
Până la 4 octombrie, vaccinurile mixte sunt permise numai dacă sunteți vaccinat în cadrul programului de vaccinare din Marea Britanie, Europa, SUA sau Marea Britanie. Therules pentru persoanele complet vaccinate se vor aplica, de asemenea, dacă sunteți:
-sub 18 ani și rezident în Marea Britanie din țările sau teritoriile listate cu programe de vaccinare aprobate participarea la un studiu aprobat de vaccin COVID-19 în Marea Britanie sau SUA – în timp util, ne așteptăm să extindem acest lucru și în alte țări.


Dacă vă calificați ca fiind complet vaccinat, va trebui să:

– rezervați și plătiți pentru un test COVID-19 de 2 zile – care trebuie efectuat după sosirea în Anglia completați formularul de localizare a pasagerilor – oricând în cele 48 de ore înainte de a ajunge în Anglia
– faceţi un test COVID-19 în ziua 2 sau înainte de a ajunge în Anglia

În conformitate cu noile reguli, nu va trebui să:
– susțineți un test înainte de plecare
–  în a opta zi să faceţi un test COVID-19
– carantină acasă sau în locul în care stați timp de 10 zile după ce ați ajuns în Anglia.

Trebuie să puteți dovedi că ați fost complet vaccinat (plus 14 zile) cu un document (digital sau pe hârtie) de la un organism național sau de stat de sănătate publică care include, cel puțin:
Nume și prenume
Data de nastere
Marca și producătorul vaccinului
Data vaccinării pentru fiecare doză
Ţara sau teritoriul vaccinării și / sau Emitentul certificatului

Dacă documentul dvs. de la un organism de sănătate publică nu include toate acestea, trebuie să respectați regulile persoanelor nevaccinate. În caz contrar, vi se poate refuza îmbarcarea.

Dacă sunteți complet vaccinat în SUA, va trebui să prezentați un card CDC care să ateste că ați urmat un curs complet de vaccin aprobat de FDA în SUA. De asemenea, va trebui să demonstrați că sunteți rezident al SUA. Dacă sunteți complet vaccinat în Europa, va trebui să prezentați un certificat COVID digital al UE (EU DCC), care să arate că ați urmat un curs complet de vaccin EMA sau aprobat de Swissmedic. Dacă sunteți complet vaccinat, dar nu vă calificați în conformitate cu aceste reguli complet vaccinate, trebuie să respectați regulile destinate persoanelor nevaccinate.

Dacă călătoriți din restul lumii şi nu sunteți complet vaccinat, de Luni, 4 octombrie, de la ora 04:00, trebuie să respectați aceste reguli dacă:

– nu vă calificați conform regulilor pentru persoanele complet vaccinate.

Înainte de a călători în Anglia trebuie să:
– prezentaţi un test COVID-19- negativ înainte de plecare – Trebuie făcut cu maxim 3 zile înainte de a călători în Anglia.
– rezervați și să plătiți pentru testele COVID-19 din ziua 2 și ziua 8 – care trebuie luate după sosirea în Anglia.
– completați formularul de localizare a pasagerilor – oricând în cele 48 de ore înainte de a ajunge în Anglia.

După ce ajungeți în Anglia trebuie să vă carantinaţi acasă sau în locul în care stați timp de 10 zile.
-să faceți un test COVID-19 în sau înainte de ziua 2 și în sau după ziua 8.

Este posibil să puteți termina carantina devreme dacă plătiți pentru un test privat COVID-19 prin intermediul sistemului de testare pentru eliberare.
-sunt exceptați copiii sub 4 ani.

Daca aţi fost sau ați călătorit doar într-o țară din listă verde sau în Marea Britanie, Irlanda, Insulele Canalului sau Insula Man în ultimele 10 zile, trebuie să respectați aceste reguli chiar dacă ați fost complet vaccinat. Puteți citi îndrumări separate accesând:

https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england

România este încă pe lista verde în Anglia.

Sursa foto: Www.theguardian.com

Înainte de a călători în Anglia

Înainte de a călători în Anglia trebuie să:
– prezentaţi un test COVID-19 negativ.
– trebuie să faceți testul  cu cel mult 3 zile înainte de a călători în Anglia.
– rezervați și să plătiți pentru un test COVID-19 de a II-a zi – care trebuie efectuat după sosirea în Anglia
– completați formularul de localizare a pasagerilor.

Când ajungi în Anglia

După ce ajungeți în Anglia, trebuie să faceți un test COVID-19 în ziua 2 sau înainte.
Nu trebuie să fii pus în carantină decât dacă rezultatul testului este pozitiv.

Dacă veți fi în Anglia mai puțin de 2 zile, trebuie totuși să rezervați și să plătiți pentru un test de a II- a zi COVID-19.

Trebuie să faceți testul doar dacă sunteți încă în Anglia în ziua 2.

Este posibil sa vi se ceară să vă autoizolați dacă Testul și Aplicaţia NHS vă anunță că ați fost în contact cu cineva (în avion/aeroport) care a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Consultați regulile despre NHS Test and Trace pentru mai multe informații, accesând link-ul de mai jos:

https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/self-isolation-and-treatment/if-youre-told-to-self-isolate-by-nhs-test-and-trace-or-the-covid-19-app/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s