Guvernul britanic condus de Boris Johnson renunţă la introducerea paşaportului de vaccinare

Guvernul britanic condus de Boris Johnson a anunţat, Duminică, renunţarea la programul care prevede introducerea Permisului de vaccinare pentru accesul la cluburi de noapte şi la alte evenimente publice din Anglia, paşaport pe care îl consideră inutil, având în vedere datele campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Schimbarea poziţiei vine după ce Executivul şi-a reiterat în această săptămână intenţia de a introduce la sfârşitul lui Septembrie un Paşaport de vaccinare pentru a avea acces pe stadioane sau în pub-uri.

Anunţul introducerii paşaportului de vaccinare pentru accesul la evenimente publice, pub-uri, restaurante, a atras critici puternice din partea sectorului privat cât şi a unor deputaţi, atât din majoritatea conservatoare, cât şi din opoziţie.

Ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid, a afirmat că o astfel de măsură nu mai este necesară, în ciuda unui număr de cazuri zilnice situat în jurul a 40.000 în ultimele zile, dată fiind rata ridicată de vaccinare în Marea Britanie. Aproape 81% din populaţia britanică de peste 16 ani a primit cele două doze de vaccin necesare imunizării.

Scoţia,care este parte din Marea Britanie a decis să introducă de la 1 octombrie obligativitatea paşaportului de vaccinare pentru accesul în cluburi de noapte şi la evenimente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s